>

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

Έφηβοι υποκίνησαν 14χρονο μέσω facebook να σκοτώσει 16χρονη

 Είχε προκαλέσει παγκόσμιο σοκ η πράξη δύο εφήβων από την Ολλανδία, που «υποκίνησαν» μέσω του Facebook πριν από περίπου ένα χρόνο ένα αγόρι, να μαχαιρώσει μέχρι θανάτου μια 16χρονη έπειτα από έναν καυγά που είχαν μαζί της.
Οι δύο νέοι, η πράξη των οποίων ήταν φρικτοί, καταδικάστηκαν σε δύο χρόνια φυλάκιση και τρία χρόνια εγκλεισμό σε ψυχιατρική κλινική για νέους, από τα οποία το ένα έτος με αναστολή.
Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του δικαστηρίου της περιοχής  είναι η ανώτατη ποινή που μπορεί να επιβληθεί σε ανηλίκους αυτής της ηλικίας.
Πώς έγινε το αποτρόπαιο έγκλημα
Η νεαρή κοπέλα, η Πόλι, και ο φίλος της Ουέσλεϊ επικοινώνησαν μέσω τηλεφώνου και Facebook με ένα αγόρι, που την εποχή του συμβάντος ήταν 14 ετών, με το όνομα Ζινγκ Χουά, για να τον πείσουν να δολοφονήσει την Ουίνσι, ένα 16χρονο κορίτσι που είχε καυγαδίσει με την Πόλι για κάποια σχόλια στο Facebook.
Ο Ουέσλεϊ, που την εποχή του συμβάντος ήταν 17 ετών, ζήτησε τον Δεκέμβριο του 2011 από τον Ζινγκ Χουά να «κάνει κάποιον να σωπάσει».
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, ο Ουέσλεϊ υποσχέθηκε στον Ζινγκ Χουά ότι θα του δώσει 150 ευρώ «ή μερικά ποτά», αν δολοφονήσει την Ουίνσι.
Στις 14 Ιανουαρίου 2012 ο Ζινγκ Χουά μαχαίρωσε την Ουίνσι στην είσοδο του σπιτιού της στο Άρνχαϊμ.
Από την επίθεση τραυματίστηκε και ο πατέρας της κοπέλας, η οποία υπέκυψε στα τραύματά της πέντε ημέρες αργότερα.
Ο Ζινγκ Χουά καταδικάστηκε τον Σεπτέμβριο σε έναν χρόνο φυλάκιση και τρία χρόνια εγκλεισμού σε ψυχιατρική κλινική, η ανώτατη ποινή που μπορούσε να του επιβληθεί.
Οι δικαστές έκριναν ότι η Πόλι και ο φίλος της πάσχουν από «διαταραχή προσωπικότητας», ενώ το επίπεδο κοινωνικής και συναισθηματικής τους εξέλιξης είναι κατώτερο του κανονικού, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δικαστηρίου.

.star.
κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...! thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .