>

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

ΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ "Θαλάσσιος Γρύπας 2/12"Είμαστε εδώ & είμαστε έτοιμοι"

 Πυραυλική καταιγίδα θα ξεσπάσει αύριο Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, στην θαλάσσια περιοχή του Πεδίου Βουλής Κρήτης με μπαράζ βολών κατά στόχων επιφανείας από εναέριες πλατφόρμες εκτόξευσης των τριων Κλάδων στο πλαίσιο της άσκησης «Θαλάσσιος Γρύπας 2/12», την διενέργεια του οποίου είχε αποκαλύψει το defencenet.gr μαζί με τους προβληματισμούς που την συνόδευαν λόγω των οικονομικών δυσχερειών και της μη ύπαρξης επαρκών κονδυλίων.
Σε μια προσπάθεια να καταδειχθεί ότι "Είμαστε εδώ και είμαστε έτοιμοι παρά τα οικονομικά μας προβλήματα" οι Ένοπλες Δυνάμεις επιχειρούν να στείλουν ένα μήνυμα ισχύος στην ευρύτερη περιοχή, προς κάθε κατεύθυνση.
Κατά την διάρκεια της άσκησης θα εκτελεστούν βολές αέρος – επιφανείας σε πλωτό στόχο σε σενάρια υψηλής δυσκολίας από τα εξεης όπλα: Βλήμα ειφανείας-επιφανείας PENGUIN από ΤΠΚ  (στην προηγούμενη άσκηση είχαν χαμηλό ποσοστό επιτυχίας), AGM 114 K1 HELLFIRE από ελικόπτερα AH-64 APACHE. (είναι ένα μικροκυματικής κατεύθυνσης όπλο για το οποίο δεν έχει απάντηση η Τουρκία),
ΑΜ-39Μk2 EXOCET από αεροσκάφη Μirage-2000BGM και βλήματα AGM-65G MAVERICK από αεροσκάφη F-16. Σημειώνουμε ότι το τελευταίο βλήμα είναι κατά βάση αντιαρματικο, αλλά έχει επεκταθεί η χρήση του και σε διάφορες άλλες αποστολές.
Αν οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέψουν αύριο την διενέτγεια της άσκησης θα γίνει εναλλακτικά την Τρίτη 27 Νοεμβρίου.
Τμήμα ειδήσεων defncenet.gr


κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...! thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .