>

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

Διάγγελμα Σαμαρά στις 7.00 το απόγευμα για το χθεσινό Eurogroup

 Με μία διαγγελματική δήλωση διάρκειας 9 λεπτών στις 7.00 το απόγευμα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να απευθυνθεί στους Ελληνες πολίτες για τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup.
H κυβέρνηση αποτιμά θετικά τις χθεσινές εξελίξεις σημειώνοντας, ωστόσο, ότι δεν είναι ώρα για θριαμβολογίες, αλλά για σκληρή δουλειά προκειμένου να επιτευχθεί η ανάκαμψη και η μείωση της ανεργίας.
Τις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να συναντηθεί με τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, προκειμένου να τους ενημερώσει. «Το παλέψαμε οι Έλληνες, όλοι μαζί και αύριο ξεκινάει μια καινούρια μέρα» δήλωσε ο Πρωθυπουργός ο οποίος την Τετάρτη στις 13:00 θα προεδρεύσει συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου με αντικείμενο τις πρόσφατες εξελίξεις από το μέτωπο των Βρυξελλών.
Η Ελλάδα κέρδισε μια μεγάλη μάχη, σημείωσε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Όπως είπε, με τη συμφωνία των Βρυξελλών διασφαλίζονται οι συνθήκες που επιτρέπουν να υπάρξει ανάκαμψη. «Έπρεπε να κάνουμε ό,τι ήταν απαραίτητο για να κρατήσουμε την Ελλάδα ζωντανή στην Ευρώπη», συμπλήρωσε.
«H πρωτοβουλία για την εθνική αντεπίθεση ανήκει στην ελληνική κοινωνία», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλοςμιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στελέχη του Κινήματος.
Ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2013 θα είναι ένα πολύ δύσκολο αλλά ταυτόχρονα το 2013 «θα είναι ο χρόνος της στροφής, του πρωτογενούς πλεονάσματος, ο χρόνος που θα μπούμε στο δρόμο της εξόδου από την κρίση».
Αναφερόμενος στο χθεσινό πακέτο σημείωσε ότι αυτό έχει αναμφίβολα θετικά στοιχεία, όπως:
  • Το μήνυμα ότι η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ.
  • Η απόφαση για εκταμίευση των δόσεων του Ιουνίου.
  • Η επιβεβαίωση του κεκτημένου του Φεβρουαρίου για κάλυψη της Ελλάδας από τους εταίρους της μέχρι την επάνοδο στις αγορές.
  • Επιβεβαίωση και επικαιροποίηση της βιωσιμότητας του χρέους.
  • Δέσμευση του Eurogroup για χρήματα από τα αναπτυξιακά πακέτα
Αποφασιστικό βήμα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ χαρακτήρισε τις αποφάσεις του Eurogroup για το χρέος και τη συνέχιση της χρηματοδότησης ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης: «Οι αποφάσεις του Eurogroup, με τη συνέχιση της χρηματοδότησης και τη μείωση των επιβαρύνσεων του χρέους, συνιστούν αποφασιστικό βήμα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Πολλά έχουν να γίνουν ακόμη σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της κρίσης και η Ελλάδα πρέπει να συμμετέχει ουσιαστικά σε αυτή τη διαδικασία.
Η χώρα μας πρέπει να συνεχίσει τη μεγάλη προσπάθεια για τη σταθεροποίηση και την ανάκαμψη, με ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα, προώθηση αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση της ύφεσης και δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής υποστήριξης».

 Ethnos.gr 
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .