>

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

Ενημέρωσαν μαθητές για τους κινδύνους του ίντερνετ!

Περίπου 500 μαθητές της χώρας παρακολούθησαν τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με σκοπό να ενημερωθούν για τους κινδύνους του ίντερνετ από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη «Κύριος στόχος των τηλεδιασκέψεων, είναι να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά, ηλικίας από 5 έως 18 ετών, για τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο, να μάθουν περισσότερα για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα».
Tα σχολεία που συμμετείχαν ήταν το 2ο 6θέσιο Δημ. Σχ. Μαλεσίνας,  το 12θέσιο Δημοτικό Σχολείο Άστρους Κυνουρίας, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου, το 14ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών και το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ανδρέα - Πραστού

Ο Προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μαζί με τους συνεργάτες του, συνομίλησαν διαδραστικά με τους μαθητές και τους καθηγητές και αναφέρθηκαν κυρίως:

στο σκοπό διοργάνωσης των τηλεδιασκέψεων για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο
- στην αποστολή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
- στα αδικήματα και στον τρόπο που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και σε πρακτικές πρόληψης
- σε στατιστικά στοιχεία, που αφορούν τη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και τις υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με συγκεκριμένα παραδείγματα και περιστατικά. 

.star
κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...! thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .