>

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

Θα δεκαπλασιάζονται τα τέλη για να καλυφθούν αποκλίσεις στις δαπάνες των δήμων

 Ψηφίστηκε από όλους τους υπουργούς η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που όπως σας είχαμε πει νωρίτερα, προβλέπει αυτόματη μείωση του προϋπολογισμού σε περίπτωση υπέρβασης το τρίμηνο κατά 10% (σε σχέση με τις απαιτήσεις του Μνημονίου). Μετά από πολύωρη σύσκεψη στο Μαξίμου άνοιξε εκτάκτως το Εθνικό Τυπογραφείο, προκειμένου να τυπωθεί και να είναι έτοιμη για την Δευτέρα!
Το ζήτημα είναι όμως τι περιλαμβάνει το «αυτόματο ψαλίδισμα»:
Όλοι οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι ΔΕΚΟ, τα νοσοκομεία και τα υπουργεία είναι υποχρεωμένα να υποβάλλουν προϋπολογισμό μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.  Αν ο προϋπολογισμός δεν εγκριθεί  από το Γενικό Λογιστήριο, καμία δαπάνη δεν θα είναι νόμιμη, εκτός από μισθούς και συντάξεις.
Ο έλεγχος θα είναι ιδιαίτερα ασφυκτικός και σε περίπτωση που υπάρξει υπέρβαση πάνω από  10% θα σταματάει η επιχορήγηση στον εκάστοτε οργανισμό ή υπηρεσία ή υπουργείο.
Όσον αφορά τις ΔΕΚΟ σε περίπτωση μηνιαίας απόκλισης από το 10% του προϋπολογισμού θα γίνεται αναστολή αμοιβών του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ σε περίπτωση που παρατηρηθεί ετήσια απόκλιση τα μέλη του Δ.Σ. θα απολύονται.
Όσον αφορά τους ΟΤΑ: δημιουργείται ένα παρατηρητήριο παρακολούθησης σε μηνιαία βάση. Σε περίπτωση απόκλισης 10% από τον στόχο επί δύο συναπτά τρίμηνα τότε… μπαίνει σε πρόγραμμα εξυγίανσης, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει υποχρεωτικές μετατάξεις προσωπικού, αύξηση τελών, ακόμα και αύξηση του τέλους των ακινήτων, το οποίο όπως σας είχαμε πει, μπορεί μέχρι και να δεκαπλασιαστεί!
Και οι υπάλληλοι της Βουλής στο στόχαστρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσε το Mega, αναμένεται άλλη μία πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που θα περιλαμβάνει τις περικοπές συντάξεων των υπαλλήλων της Βουλής, ενώ συζητείται και το ενδεχόμενο να γίνει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και για την μείωση των συντάξεων των βουλευτών.
 Δείτε όλες τις λεπτομέρειες από το βίντεο του Mega...

thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .