>

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

Facebook.. για ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ..«όποιος με σχόλια και αναρτήσεις προσβάλλει πρόσωπα, φυλές, θρησκείες, και ιδεολογίες, αποβάλλεται από το δίκτυο»

 Διαγραφή σε όλα τα προφίλ των βουλευτών της Χρυσής Αυγής έκανε το Facebook, καθώς κρίθηκε ότι παρέβαιναν την πολιτική της εταιρείας κατά της βίας, του ρατσισμού και του φασισμού.
Είναι γνωστή η τακτική του facebook να διαγράφει τα προφίλ που δεν συνάδουν με τους όρους λειτουργίας του, που μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι «όποιος με σχόλια και αναρτήσεις προσβάλλει πρόσωπα, φυλές, θρησκείες, και ιδεολογίες, αποβάλλεται από το δίκτυο». Κάθε χρήστης που αισθάνεται ότι θίγεται από τις αναρτήσεις άλλου χρήστη έχει τη δυνατότητα να τον «καταγγείλει» στους διαχειριστές, με μια απλή αναφορά για ακατάλληλο, ενοχλητικό ή προσβλητικό περιεχόμενο.
 
 η Χρυσή Αυγή εξέδωσε πύρινη ανακοίνωση για το θέμα, κάνοντας λόγο για ηλεκτρονική λογοκρισία. «Οσοι έχουν λογαριασμό στο Facebook, γνωρίζουν καλά πως η διαχείριση τον τελευταίο καιρό έχει επιδοθεί σε μια λυσσαλέα επίθεση εναντίον εθνικιστών χρηστών. Η τακτική είναι το μπλοκάρισμα, ενώ σε τακτά χρονικά διαστήματα προφίλ συναγωνιστών και βουλευτών χωρίς λόγο πέφτουν. Σήμερα η διαχείριση του Facebook προχώρησε «ρίχνοντας» τα προφίλ όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και δεκάδων συναγωνιστών. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη ραγδαία άνοδο του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος στην ελληνική κοινωνία υποδηλώνει πως η συγκεκριμένη ηλεκτρονική λογοκρισία μόνο τυχαία δεν ήταν. Κι αυτή η προσπάθεια ανάσχεσης της Χρυσής Αυγής βέβαια θα πέσει στο κενό».

 Σύμφωνα με πληροφορίες, βουλευτές του κόμματος προσέφυγαν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αναζητώντας τρόπους να προσφύγουν κατά της εταιρείας.

κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...! thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .