>

Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012

Νίκος Μαστοράκης: Εκβιάζουμε την εξέλιξη για χάρη του κέρδους

 Όχι δεν πρόκειται για το Νίκο Μαστοράκη της εκπομπής «Αργά» και του Radio Gold που γνωρίζουν οι περισσότεροι, αλλά για τον άλλο, τον αναγνωρισμένο θεατρικό σκηνοθέτη Νίκο Μαστοράκη με επιτυχημένες δουλειές στο παρελθόν στο Εθνικό Θέατρο και αλλού. Τελευταία επίκαιρη δουλειά του, η «Αγία Ιωάννα των Σφαγείων» του Μπέρτολντ Μπρεχτ στο θέατρο Ακροπόλ.
«Όλοι ξέρουμε πως χρειάζεται μια ριζική αλλαγή, όμως ελάχιστοι προθυμοποιούμαστε να τη στηρίξουμε πραγματικά. Γίναμε η κωλοτρυπίδα της Ευρώπης», σχολιάζει σχετικά με την ελληνική πραγματικότητα σε συνέντευξή του στον Θοδωρή Αντωνόπουλο για λογαριασμό της εφημερίδας Lifo, ο σκηνοθέτης Νίκος Μαστοράκης και προσθέτει:
«Ζούμε άθλια αλλά, αντί να κινητοποιηθούμε συλλογικά, τρέμουμε μήπως χάσουμε κι αυτά τα λίγα που μας έμειναν. Μα να σε υποχρεώνουν να ζεις με 500 ευρώ τον μήνα, σοβαρολογούμε; Ποιος άνθρωπος μπορεί να ζήσει έτσι, να δημιουργήσει, να ονειρευτεί; Και τι να σου κάνουν οι εκλογές; Απλώς αλλάζει ρούχα ο Μανωλιός. Το ίδιο το εκλογικό μας σύστημα είναι «σικέ». Η Δικαιοσύνη έχει εξαρθρωθεί, καθώς και όποιο κοινωνικό κράτος υπήρχε. Κι έχεις κι αυτούς τους επικίνδυνους βλάκες της Χ.Α. να κοντεύουν τρίτο κόμμα. Τι να πεις... Φυσικά και πρέπει να γίνει ο καθένας μας πιο αλτρουιστής, πιο αλληλέγγυος, όμως αυτό δεν φτάνει πια, χρειάζονται μεγαλύτερες χειρονομίες. Φοβάμαι πως μόνο με τη βία –την κινηματική βία εννοώ– μπορούν να αλλάξουν πλέον τα πράγματα. Βαριά κουβέντα, το ξέρω, αλλά πραγματικά δεν βλέπω άλλη διέξοδο!».
Ρεαλιστής, ο Νίκος Μαστοράκης, δεν διακρίνει τίποτα αισιόδοξο:
«[...] Αυτό που ζούμε σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο το κατασκευάζαμε πολλά χρόνια τώρα. Με την εμμονή μας για φρενήρη ανάπτυξη επιβαρύναμε δυσανάλογα το περιβάλλον, το κλίμα, την ίδια την καθημερινότητά μας. Εμείς δημιουργήσαμε αυτό τον πανικό, προσπαθώντας να εκβιάσουμε την εξέλιξη για χάρη του κέρδους. Μα, η εξέλιξη συμβαίνει έτσι κι αλλιώς, μόνο που ακολουθεί τους δικούς της ρυθμούς. Επιταχύνοντάς την αφύσικα αδυνατούμε να αφομοιώσουμε τις αλλαγές κι αυτό έχει κόστος».

thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .