>

Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012

Δίωξη για νόθευση εγγράφου και παράβαση καθήκοντος κατά Παπακωνσταντίνου [έγγραφο]

 Στη Βουλή κατατίθεται η πρόταση για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για παρέμβαση και αλλοίωση της «λίστας Λαγκάρντ». Στο οκτασέλιδο κείμενο που δόθηκε για να υπογράψουν οι βουλευτές περιγράφεται όλο το χρονικό της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ.
Οι βουλευτές ζητούν την άσκηση δίωξης κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντινου για τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου και της παράβασης καθήκοντος, αλλά και τη συζήτηση της πρότασης αυτής στην Ολομέλεια της Βουλής, με σκοπό τη λήψη ή μη της απόφασης για τη συγκρότηση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προς διενέργεια προανακριτικής εξέτασης.
Στην πρόταση που καταθέτουν τα τρία κόμματα αναφέρεται πως η προκαταρκτική επιτροπή που θα συσταθεί θα έχει όλες τις αρμοδιότητες του εισαγγελέα πρωτοδικών και κατά συνέπεια σε αυτή ανήκει η διευκρίνιση και του θέματος της παρέλευσης ή μη της παραγραφής του αδικήματος για το οποίο διερευνώνται οι ευθύνες του πρώην υπουργού, αλλά και η εκτίμηση αν η νόθευση για την οποία κατηγορείται και επίσημα πλέον ο κ. Παπακωνσταντίνου εντάσσεται στον κύκλο των αρμοδιοτήτων του ή όχι.
Την πρόταση υπογράφουν 71 βουλευτές:
Από το ΠΑΣΟΚ δεν υπέγραψαν οι κύριοι Βενιζέλος, Παπανδρέου και Κακλαμάνης.
Διαβάστε όλη την πρόταση για σύσταση πρανακριτικής επιτροπής:
.iefimerida.
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .