>

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

Στα πρόθυρα διάσπασης οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μετά την «καθαίρεση» Μαρκόπουλου

 Στα πρόθυρα διάσπασης βρίσκονται πλέον οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μετά τις σημερινές εξελίξεις κατά τη συνεδρίαση των κομματικών οργάνων, την καθαίρεση του Κώστα Μαρκόπουλου από τη θέση του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας, την εξαγγελία της διεξαγωγής συνεδρίου από τον Π. Καμμένο   και τις βαριές κουβέντες που αντηλλάγησαν. 


«Εγώ δεν παίζω άλλο με τον Καμμένο. Αρκετά τον ανεχτήκαμε. Φτάνει πια. Και αυτοί που δεν μας ξέρουν θα μας μάθουν τώρα»  απαντούσε οργισμένα ένα εκ των στελεχών που διαφώνησαν με τον Πάνο Κομμένο, ανοίγοντας παράθυρο για τη δημιουργία νέας πολιτικής κίνησης. 

"Νόμιμη άμυνα στην αλητεία της διαρροής, ότι κατηγορήσαμε τον πρόεδρο εν τη απουσία του" χαρακτήριζε το ίδιο στέλεχος τη δημοσιοποίηση μέρους των όσων ειπώθηκαν στη θυελλώδη συνεδρίαση, αλλά και την απάντηση (που συμφώνα με τους ίδιους) έδωσε ο Πάνος Καμμένος στην κριτική που δέχτηκε τόσο για την πρόταση του για το δολλάριο, τις ομαδικές παραιτήσεις βουλευτών για να προκηρυχτούν εκλογές, αλλά και για την μετεκλογική σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

«Τα λήγω όλα εγώ! Δεν έχω να αποφασίσω τίποτα…»  φέρεται να δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, λίγο πριν αποχωρήσει από τη συνεδρίαση. 

Σε ανακοίνωση την οποία μέχρι στιγμής έχουν υπογράψει οι  Πάνος Καμμένος, Παναγιώτης Μελάς, Έλενα Κουντουρά, Γιάννης Δημαράς, Νότης Μαριάς, Μίκα Ιατρίδη, Γαβριήλ Αβραμίδης, Ραχήλ Μακρή, Μαρίνος Ουζουνίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Βασίλης Καπερνάρος, Σταυρούλα Ξουλίδου, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Γιώργος Νταβρής, Κώστας Γιοβανόπουλος, Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα, αναφέρεται: 

 «Όταν ελέγχονται «τα κορυφαία στελέχη» για την ανωνυμία τους (ίσως διότι και οι ίδιοι αμφισβητούν την «κορυφαιότητά» τους) ελέγχεται και η αλήθεια της «αιτίας» και η ειλικρίνεια της «εξήγησης» που δόθηκε στη δημοσιότητα, από κάποιους, ερήμην των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.   Δηλώνουμε ότι στους «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» δεν υπάρχουν «κορυφαία στελέχη». Υπάρχουν μόνο ανεξάρτητοι Έλληνες σε όλα τα μέρη της χώρας που τους υπηρετούν οι βουλευτές τους ως απλοί στρατιώτες.   Υπάρχουν οι άνθρωποι που πίστεψαν σε μας και δεσμευτήκαμε να μη τους προδώσουμε. Έτσι και κάνουμε.   Προχωράμε πιο δυνατοί, πιο ελεύθεροι και, κυρίως, πιο ανεξάρτητοι».   Η Κοινοβουλευτική Ομάδα επιβεβαιώνει την πρωινή απόφαση να προχωρήσει στον ανασχεδιασμό των οργάνων ενόψει του συνεδρίου.   Λόγω αρνήσεως του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κώστα Μαρκόπουλου να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθήκοντα γραμματέα ασκεί ο αναπληρωτής γραμματέας κ. Παναγιώτης Μελάς»


Την ίδια στιγμή ο κ. Μαρκόπουλος, που παύθηκε μέσω της συγκεκριμένης ανακοίνωσης από τα καθήκοντά του, σημείωνε με νόημα: «την εικόνα εσωτερικής διάσπασης τη χτίζει ο ίδιος ο πρόεδρος. Ο κ. Καμμένος επιτείνει τον εσωτερικό διχασμό».

Αιτία  για όλα αυτά ήταν πάντως η  στρατηγική του κόμματος αλλά και οι  θέσεις που κατά καιρούς έχει αναπτύξει  ο πρόεδρός του  Π. Καμμένος, που δεν βρίσκουν όλους  σύμφωνους στο κόμμα του.  
   

Ήδη έχει οριστεί πάντως  νέα συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την Πέμπτη στις 13:00. Σοβαρή αμφισβήτηση υπάρχει πάντως  στο εσωτερικό των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την επιλογή του προέδρου του κόμματος να προβάλλει ως εναλλακτική λύση για την Ελλάδα την υιοθέτηση ως νομίσματος, στις εξωτερικές συναλλαγές της χώρας, του…  δολαρίου. Χαρακτηριστικό είναι ότι την σχετική αναφορά του κ. Καμμένου στη Βουλή δεν την χειροκρότησαν βουλευτές  όπως ο Κ. Μαρκόπουλος, ο Τ. Κουίκ κ.α. Μεγάλες αντιδράσεις φέρεται να υπάρχουν επίσης και για το ενδεχόμενο  κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο κάθε άλλο παρά αποκλείεται από την ηγεσία του κόμματος.   


Από την όλη σεναριολογία δεν λείπει και το ενδεχόμενο επαναπροσέγγισης με τη ΝΔ ορισμένων τουλάχιστον εκ των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι οποίοι προέρχονται από το συγκεκριμένο κόμμα και διαφωνούν με την στρατηγική Καμμένου, αν και τα κατά καιρούς σενάρια έχουν διαψευσθεί κατηγορηματικά από τους ίδιους τους βουλευτές που φέρονται να εξετάζουν την επιστροφή τους.                

​​​​​

thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .