>

Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012

Οι αρχές αναζητούσαν επί μήνες τον Γιάννη Καρούζο

Εξερχόμενος από την εισαγγελία ο καταζητούμενος, Γιάννη Καρούζος, δήλωσε: «να προσέχει η Ρεβέκκα τον εαυτό της και τα παιδιά», αναφερόμενος στη σύζυγό του, Ρεβέκκα Σκαφτούρα, ερωτηθείς από τη δημοσιογράφο της Real news, Αθανασία Αγγελοπούλου.
Ο επιχειρηματίας, σε ερώτηση αν έχει κάποιο παράπονο, απάντησε ότι «δεν υπάρχει παράπονο, μόνο αγάπη».
Νωρίτερα, ο Γιάννης Καρούζος μεταφέρθηκε στην εισαγγελία Πειραιά και ακολούθησε η διαδικασία της δακτυλοσκόπησης και φωτογράφησης στην Πέτρου Ράλλη.
Ο επιχειρηματίας συνελήφθη το πρωί σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας από άνδρες της ασφάλειας και της αντιτρομοκρατικής. Εκκρεμούν σε βάρος του έξι καταδικαστικές αποφάσεις για μη απόδοση ΦΠΑ και συνολική ποινή κάθειρξης 19 έτη.  

 Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές αναζητούσαν επί μήνες τον Γιάννη Καρούζο. Η υπόθεση που αποκαλείται Καρούζος Gate ξεκίνησε όταν ο κτηματομεσίτης Ιωσήφ Λιβανός και ο επιχειρηματίας Γιώργος Ζωγραφάκης προχώρησαν σε καταγγελίες για πτώχευση-μαϊμού του Ομίλου Καρούζου,θέμα που αποκάλυψε η Real news με εκτενές ρεπορτάζ.
Μάλιστα, ο κ. Λιβανός σε κατάθεσή του στον Εισαγγελέα είχε πει ότι ο όμιλος χρησιμοποιούνταν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Είχε εμπλέξει στο σκάνδαλο τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τους πρώην υπουργούς κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Βουλγαράκη και Μιχάλη Λιάπη.
 Θυμίζουμε ότι η Realnews με αλλεπάλληλα ρεπορτάζ έφερε στο φως στοιχεία για το βίο και την πολιτεία του επιχειρηματία. Η δικαιοσύνη απέστειλε στην αστυνομία στις 25 Σεπτεμβρίου 2012 ένταλμα σύλληψης για τον Γ. Καρούζο και αφού προηγήθηκε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Realnews. Συγκεκριμένα στις 30 Σεπτεμβρίου η εφημερίδα δημοσίευσε την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, που αφορά τη συνεδρίαση της 14ης Οκτωβρίου 2011 και είναι καταδικαστική για τον Καρούζο. Ο επιχειρηματίας δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο ώστε να υπερασπιστεί τον εαυτό για το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της «Ανακριβούς απόδοσης ΦΠΑ κατά συρροή» και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8 ετών χωρίς αναστολή.


thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .