>

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό έστειλε, ο συντονιστής του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος Νίκος Νικολόπουλος

 Σχετικά με το μείζον ζήτημα που έχει ανακύψει με την Ολυμπία Οδό.
Ο Αχαιός Βουλευτής ξεκινά υπενθυμίζοντας  τις προγραμματικές δεσμεύσεις της ΝΔ για τους 4 οδικούς άξονες καθώς και όσα ο ίδιος ο κ. Α. Σαμαράς λίγες μέρες πριν τις εκλογές υποσχέθηκε από το βήμα του Επιμελητηρίου Αχαΐας για την ΟΛΥΜΠΙΑ και την ΙΟΝΙΑ οδό.
Ο τ. Υφυπουργός Νίκος Νικολόπουλος με δηκτικό τρόπο γράφει μεταξύ άλλων στον Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης: «έστω και την ύστατη αυτή στιγμή  ας πεις όχι στα θηριώδη συμφέροντα των «εθνικών εργολάβων», των «νταβατζήδων» της μιντιακής και πολιτικής διαπλοκής και συνεχίζει: 
«Ο Κ. Καραμανλής δημοπράτησε και ξεκίνησε να κατασκευάζει τους άξονες της ανάπτυξης, ο Γ. Παπανδρέου τους σταμάτησε και εσύ προσπαθείς την επανεκκίνηση, αλλά  ενός «κουτσουρεμένου» δρόμου, ο οποίος στερεί πολλά, όχι μόνο από την Ηλεία, αλλά από το σύνολο της βόρειας και δυτικής Πελοποννήσου, καθώς και συνολικά του δυτικού άξονα της χώρας.
Πρόκειται για το δυνατό σενάριο.
Ολόκληρη η Δυτική Αχαΐα, από την έξοδο της περιμετρικής και πέρα και μαζί ολόκληρος ο νομός Ηλείας -εάν αποδεχτείς αυτή την συμφωνία- θα παραμένουν αποκομμένοι από το σύγχρονο δίκτυο αυτοκινητοδρόμων και παράλληλα εσύ θα τους έχεις καταδικάσει σε συνθήκες χρονιάς αναπτυξιακής υστέρησης».
Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος ακόμα του υπογραμμίζει: «Θα έχεις γράψει δια χειρός σου το πιο «εχθρικό» σενάριο για την περιοχή μας, αφού όλη η Δυτική Αχαΐα, μέχρι και την «είσοδο» της Μεσσηνίας θα παραμείνει καταδικασμένη να… πεθαίνει σε έναν επικίνδυνο και παρωχημένο αυτοκινητόδρομο και μια ολόκληρη ζώνη που περιλαμβάνει ορισμένα από τα πιο σημαντικά και ελπιδοφόρα κομμάτια ελληνικής γης θα παραμείνει αποκομμένη, χωρίς σύγχρονο δρόμο, ενώ δεν διαθέτει ούτε σιδηρόδρομο, ούτε έναν σύγχρονο αερολιμένα, ούτε αγωγούς φυσικού αερίου, ούτε κάτι άλλο που να της παρέχει ουσιαστικές ελπίδες ανάκαμψης.
Η αναστολή κατασκευής ενός σημαντικού τμήματος αυτών των οδικών αξόνων έχει τεράστιες επιπτώσεις, συνολικά για τον δυτικό άξονα.
Μετατρέπει την Πάτρα σε «δορυφόρο» της Αθήνας, αποστερώντας της την δυνατότητα να επιτελέσει τον μητροπολιτικό ρόλο της στον δυτικό άξονα της χώρας και αφαιρεί τη δυνατότητα να σκεφθούμε και να μελετήσουμε τις νέες δυνατότητες ανάπτυξης που θα είχε η μισή Ελλάδα, από την ελληνοαλβανική μεθόριο της Ηπείρου και της Θεσπρωτίας μέχρι την Καλαμάτα και από την Κόρινθο μέχρι την Κέρκυρα.
Προσωπικά πιστεύω λοιπόν, κ. Πρωθυπουργέ, ότι το ‘’κουτσούρεμα’’ της Ολυμπίας Οδού, συνιστά στην ουσία μία αντεθνική πολιτική.
Θα μείνεις στην ιστορία ως ο Πρωθυπουργός που ολοκλήρωσε την ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ χωρίς να φτάσει ποτέ στην… ΟΛΥΜΠΙΑ!!!»
Τέλος, ο Αχαιός Βουλευτής του επισυνάπτει την ερώτηση που του απηύθυνε στην Βουλή και του τονίζει ότι αν προχωρήσει σε «κουτσουρεμένους» οδικούς άξονες, τότε: «είναι υποχρεωμένος αυτός και οι συναρμόδιοι Υπουργοί και υπηρεσιακοί παράγοντες να ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΝΕΟ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ τα νέα έργα.
Όλοι το καταλαβαίνουν άλλο μέχρι την Πάτρα και άλλο μέχρι την Τσακώνα… ή Τσάκωνα!!!
Δεν αλλάζει μόνο το φυσικό αντικείμενο αλλάζει και ο τονισμός, ο οποίος στην προπαραλήγουσα φέρνει και δικαστικές εμπλοκές».
Μάλιστα ευθέως του λέει ότι :
«Επειδή η ουσιώδης τροποποίηση μιας δημόσιας συμβάσεως κατά τη διάρκεια της ισχύος της ισοδυναμεί με σύναψη νέας συμβάσεως, η οποία προϋποθέτει την τήρηση των αντίστοιχων διατάξεων και γενικών αρχών του δικαίου της Ένωσης για τις δημόσιες συμβάσεις.
Επειδή οι όροι που διαφοροποιούνται ουσιαστικώς από εκείνους της αρχικής συμβάσεως, συνεπάγοντας την μεταβολή ουσιωδώς της αρχικής σύμβασης οι οποίοι, αν είχαν γνωστοποιηθεί στο πλαίσιο της διαδικασίας συνάψεως της αρχικής συμβάσεως, θα είχαν ως αποτέλεσμα να επιτραπεί η συμμετοχή στη διαδικασία άλλων διαγωνιζομένων από εκείνους που έγιναν αρχικώς δεκτοί ή θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια προσφορά διαφορετική από εκείνη που αρχικώς επελέγη.
Επειδή στη σύμβαση παραχώρησης της ‘’Ολυμπίας οδού’’ το άρθρο 18 είναι σαφές.
Επειδή με έκπληξη και δικαιολογημένη απορία παρατηρούν οι Έλληνες φορολογούμενοι ότι παρά ταύτα , καμία από τις ποινικές ρήτρες που προβλέπονται από το άρθρο 18 της Σύμβασης παραχώρησης δεν έχει επιβληθεί. Ταυτόχρονα, ενώ το υφιστάμενο τμήμα των αυτοκινητοδρόμων δεν έχει παραχωρηθεί κανονικά, οι παραχωρησιούχοι όχι μόνο δεν κατασκευάζουν το έργο και δεν καταβάλλουν τις ποινικές ρήτρες αλλά εισπράττουν κανονικά διόδια από τους χρήστες».
Είναι προφανές ότι θα πρέπει να υπάρχουν ικανοποιητικές απαντήσεις σε αυτά τα «επειδή»  γιατί θα τα αντιμετωπίσει και επειδή αν οι απαντήσεις δεν είναι ικανοποιητικές τον λογαριασμό θα τον πληρώσει πάλι ο Ελληνικός λαός και όχι ο ίδιος. Θα ήταν όμως ασύνετο  από μέρους του να πιστεύει ότι θα αποφύγει τις ευθύνες των πράξεων ή των παραλείψεών του. 
Και κλείνει με το πιο κρίσιμο -ίσως- ερώτημα:
 «Επειδή εάν υπάρξει μεταβολή δεν είναι αυτονόητο ότι ένα τόσο ευνοϊκότερο χρηματοδοτικό πλαίσιο με ένα τόσο μικρότερο φυσικό αντικείμενο θα είχε οδηγήσει στη συμμετοχή στην εν λόγω διαδικασία πολύ περισσοτέρων διαγωνιζομένων και είναι ενδεχόμενο να είχε επιλεγεί μια άλλη προσφορά;
Τι θέση επ΄ αυτού έχει πάρει ο Νομικός Σύμβουλος του Υπουργείου.
Έχει επιληφθεί  το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους;». 
 http://www.patrastimes.gr/arthro.php?id=30997
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .