>

Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012

Eργάζεται στο Βνούκοβο η Επιτροπή για τη διερεύνηση τoυ δυστυχήματος του Tu-204

Στο αεροδρόμιο της Μόσχας Βνούκοβο άρχισε να εργάζεται η Ειδική Κυβερνητική Επιτροπή για τη διερεύνηση της συντριβής του επιβατικού αεροσκάφους της εταιρείας Red Wings Tu-204.

Μετά την προσγείωση του αεροσκάφους, για λόγους, που δεν έχουν ακόμη διαπιστωθεί, «γλίστρησε» εκτός ορίων του διαδρόμου προσγείωσης στον γειτονικό αυτοκινητόδρομο και κόπηκε σε κομμάτια. Επέβαιναν στο αεροπλάνο μόνο 8 μέλη του πληρώματος. Οι τέσσερις, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνήτη του, σκοτώθηκαν. Άλλοι τέσσερις νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.
Το πρωί οι εμπειρογνώμονες της Διακρατικής Αεροπορικής Επιτροπής άρχισαν την απομαγνητοφώνηση των μαύρων κουτιών του αεροπλάνου. Για τη διευκρίνιση των αιτίων του περιστατικού θα απαιτηθεί περίπου μία εβδομάδα.
Η εταιρεία Red Wings Airlines ανήκει στο ρωσικό χρηματιστικό όμιλο «National Reserve Corporation». Ο ιδιοκτήτης της, ο γνωστός Ρώσος δισεκατομμυριούχος Αλεξάντρ Λέμπεντεφ, ήδη υποσχέθηκε ότι θα παράσχει χρηματική βοήθεια στις οικογένειες των νεκρών. Οι Αρχές της Μόσχας επίσης ανακοίνωσαν ότι στις οικογένειες των θυμάτων θα καταβληθεί από ένα εκατομμύριο ρούβλια (σ.τ.μ. 25.000 ευρώ).
Οι ανακριτές εξετάζουν όλες τις πιθανές αιτίες του δυστυχήματος. Μία από τις βασικές εκδοχές είναι το ανθρώπινο λάθος. Δεν αποκλείονται και τεχνικοί λόγοι. Στο υπουργείο Μεταφορών της Ρωσίας ανακοίνωσαν ότι το πλήρωμα του αεροσκάφους ήταν πεπειραμένο με εμπειρία 10-15 χιλιάδων ωρών πτήσης. Η τελευταία τεχνική συντήρηση του αεροσκάφους έγινε στις 14 Δεκεμβρίου και δεν υπήρχε οποιαδήποτε παρατήρηση σχετικά με την κατάστασή του.
Το Tu-204 είναι ένα ασφαλές αεροσκάφος, εκτιμά ο γενικός διευθυντής της κατασκευάστριας εταιρείας αεροπλάνων αυτού του τύπου στο Ουλιάνοφσκ, του εργοστασίου Aviastar-SP Σεργκέι Ντεμέντιεφ:
Φυσικά η αρμόδια Επιτροπή θα ξεκαθαρίσει όλα τα δεδομένα. Το αεροπλάνο είναι κατασκευής του 2008 και το εργοστάσιο εκπλήρωσε πλήρως την τεχνική του υποστήριξη βάσει της εγγύησης. Η τελευταία φορά, που το αεροπλάνο αυτό βρέθηκε στο Aviastar ήταν το 2010. Συμπεραίνω ότι εν συνεχεία η εταιρεία RedWingsεξασφάλιζε την τεχνική συντήρηση των αεροσκαφών της στο Βνούκοβο. Νομίζω ότι σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί εκεί είναι εξαιρετικοί και δεν πρέπει να υπάρχει οποιαδήποτε ένσταση τεχνικού τύπου για το αεροσκάφος.
Εκπρόσωποι του Εργοστασίου Κινητήρων του Περμ (ΕΚΠ), το οποίο παράγει τους κινητήρες για το Tu-204, επίσης απορρίπτουν τις εκτιμήσεις ότι θα μπορούσε αιτία του δυστυχήματος να είναι κάποια τεχνική βλάβη των κινητήρων. Αυτό ειδικότερα είπε ο επίσημος εκπρόσωπος του ΕΚΠ Γκριγκόρι Μπουϊλόφ:
Η επιχείρησή μας πραγματοποιεί πλήρη συντήρηση κατά την χρήση των κινητήρων στα αεροσκάφη. Όλες οι εργασίες διεξάγονται σύμφωνα με τους κανονισμούς. Το αεροπλάνο έχει πετάξει ήδη πολλές δεκάδες ώρες και είναι φυσικό ότι όλες οι εργασίες, οι οποίες έπρεπε να γίνουν σχετικά με τους κινητήρες, έχουν ήδη γίνει. Δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί ότι το αεροπλάνο απογειώθηκε έχοντας κάποια βλάβη στον κινητήρα. Θα παράσχουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και θα στείλουμε εκπροσώπους μας στην Επιτροπή για τη διερεύνηση των αιτίων αυτού του συμβάντος.
Η Ρωσική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (Rosaviatsia) διέψευσε τις πληροφορίες ότι λόγω του περιστατικού στο Βνούκοβο δήθεν διακόπηκαν οι πτήσεις των αεροσκαφών της Red Wings και γενικώς η χρήση αεροσκαφών τύπου Tu-204. 
greek.ruvr.
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .