>

Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΣΟΚ: H πολιτική αλητεία του ΣΥΡΙΖΑ

 Μία πολυσέλιδη άτυπη ενημέρωση με θέμα τη «λίστα Λαγκάρντ» η Ιπποκράτους περιγράφει το πολιτικό πλαίσιο της «συκοφαντικής επίθεσης» του ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο,  κάνοντας λόγο παράλληλα για «αδιανόητη ενέργεια» εκ μέρους του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
«Με αφορμή τη λεγόμενη «λίστα Λαγκάρντ» έχει οργανωθεί εδώ και τρεις μήνες ένα χυδαίο επικοινωνιακό και πολιτικό παιχνίδι, στο οποίο πρωτοστατεί η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με προφανή στόχο το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά τον Πρόεδρό του. Ο απώτερος βεβαίως στόχος είναι η ίδια η ύπαρξη της Κυβέρνησης και η συνοχή της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι η επιχείρηση αυτή ξεκίνησε στις αρχές Οκτωβρίου, δηλαδή στην κορύφωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και ενόψει των νέων μέτρων. 
«Όποιοι βεβαίως νόμισαν ότι μπορούν  να θέσουν υπό πολιτική ομηρεία το ΠΑΣΟΚ διαψεύσθηκαν από τις εξελίξεις», αναφέρουν.
Η Ιπποκράτους κάνει λόγο για «τερατολογίες, τραγικά ανεύθυνες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, συνεχείς απειλές και χυδαίους υπαινιγμούς» από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την εκ νέου αποστολή της λίστας. «Προσπάθησαν -αφελώς- να δημιουργήσουν την αίσθηση «συγκλονιστικών αποκαλύψεων» με στόχο πάντα το ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρό του», υπογραμμίζουν.
Χαρακτηρίζοντας «αδιέξοδη» τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ λένε ότι αυτό έγινε για να υποστηριχθεί πολιτικά η «οργανωμένη, συκοφαντική μυθολογία ότι ο κ. Βενιζέλος είχε προσωπικούς, οικογενειακούς ή πολιτικούς λόγους να μείνει αναξιοποίητη  και αδρανής η  «λίστα». Τόσο μεγάλο φαίνεται ότι  είναι το πολιτικά τυφλό μίσος».
«Έπρεπε να φτάσει ξανά το υλικό αυτό από τη Γαλλία, για να αποδειχθεί η πολιτική αλητεία και ανοησία του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ υποδύεται ακόμη και τώρα πως δεν καταλαβαίνει ότι ο κ. Βενιζέλος:
-Δεν  παρέλαβε ποτέ από τη Γαλλία το υλικό αυτόΔεν  ασχολήθηκε με το υλικό αυτό που είχε ήδη  το ΣΔΟΕ στη διάθεσή του πριν αναλάβει καν τα καθήκοντα του Υπουργού Οικονομικών, γιατί κάτι τέτοιο δεν είναι αρμοδιότητα του Υπουργού που δεν είναι ελεγκτικό όργανο. Απλώς ενημερώθηκε
-Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συν αυτώ αποσιωπούν ή ακομη  χειρότερα διαστρέφουν εν ψυχρώ το γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος ήταν αυτός που έστειλε αμέσως το αντίγραφο που είχε αφεθεί στο γραφείο του.
Για ποια συγκάλυψη και από ποιον μπορεί να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ;», συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ στην άτυπη αυτή ενημέρωση και, αφού περιγράφει βήμα βήμα το χρονικό της υπόθεσης που αφορά στη «λίστα Λαγκάρντ» υπογραμμίζει ότι πλέον η υπόθεση αντιστρέφεται.
«Αυτοί που επιχείρησαν  να καταστήσουν την λεγόμενη «λίστα Λαγκάρντ» όχημα πολιτικής επίθεσης κατά του ΠΑΣΟΚ ας αντιληφθούν ότι για το σημερινό ΠΑΣΟΚ η υπόθεση αυτή είναι μοχλός για την αποκάλυψη μιας άθλιας όψης της πολιτικής μεθοδολογίας που έσπευσαν να υιοθετήσουν οι εκφραστές του συντηρητικού ριζοσπαστισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως έσπευσαν να υιοθετήσουν και συγκεκριμενα πρόσωπα».

Η ευθύνη του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου
Στην πολυσέλιδη ενημέρωση το ΠΑΣΟΚ αναφέρεται στις ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου επισημαίνοντας: «Η διαπίστωση ότι από το υλικό που είχαν στείλει το 2010 οι Γάλλοι αφαιρέθηκαν τρία αρχεία που αφορούσαν συγγενικά πρόσωπα του κ. Παπακωνσταντίνου θέτει μεγάλο θέμα πολιτικών και ποινικών ευθυνών του για μια αδιανόητη ενέργεια».
«Υπάρχει έτσι μια εξήγηση για το γεγονός ότι το υλικό στάλθηκε στο ΣΔΟΕ εννέα μήνες μετά την παραλαβή του από τον κ. Παπακωνσταντίνου. Δεν υπήρχε κανένας λόγος το υλικό αυτό να μη διαβιβαστεί αμέσως, όπως παραλήφθηκε από το γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών, στο ΣΔΟΕ. Ο ισχυρισμός ότι αυτό έγινε για να  αποφευχθούν διαρροές από το ΣΔΟΕ αντιφάσκει προς το γεγονός ότι εννέα μήνες αργότερα, τον Ιούνιο του 2011, ο κ. Παπακωνσταντίνου έστειλε στο ΣΔΟΕ το υλικό.
Υπάρχει επίσης μια εξήγηση για τη δήλωση του κ. Παπακωνσταντίνου οτι «έχασε»  το αρχικό CD που στάλθηκε από τη Γαλλία.
Αν ευθύς εξαρχής το CD πήγαινε στο ΣΔΟΕ, θα είχε αποφευχθεί όλη η θλιβερή αυτή ιστορία που έδωσε την ευκαιρία να συσκοτισθεί το έργο της περιόδου 2011-12 στην μάχη κατά της φοροδιαφυγής με κορυφαίο σημείο την άρση του τραπεζικού απορρήτου που καταψήφισε δύο φορές ο ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

«Όλα όμως αυτά, από την άλλη πλευρά, αναδεικνύουν το μέγεθος της ανευθυνότητας και της χυδαιοτητας του ΣΥΡΙΖΑ ως προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να ζητήσει συγνώμη αντί να  συνεχίζει την ίδια προκλητική γραμμή», τονίζει το ΠΑΣΟΚ.

.enikos.

thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .