>

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012

O AΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΕΚΑΝΕ ΔΕΚΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

Σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο, έγινε δεκτή η αίτηση αναστολής που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών ως προς την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, βάσει της οποίας ηΔΕΗ δεν μπορούσε να εισπράττει το «χαράτσι» μαζί με τους λογαριασμούς της. Υπενθυμίζεται ότι η πρωτόδικη απόφαση ήταν άμεσα εκτελεστή.

Πλέον, η Επιχείρηση έχει δικαίωμα να χρεώνει το τέλος δομημένων επιφανειών μαζί με τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, τους οποίους εκδίδει για την κατανάλωση.

Αυτό θα συμβαίνει απρόσκοπτα έως και τις 22 Μαρτίου, οπότε αναμένεται να συζητηθεί στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης αυτή τη φορά της επίμαχης απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. 


Σχολιάζοντας την απόφαση του Αρείου Πάγου ο υπουργός Οικονομικών, είπε, ότι ο ίδιος δεν έχει λάβει ακόμη την επίσημη απόφαση στα χέρια του, ωστόσο τόνισε ότι έχει ενημερωθεί για το ζήτημα.
«Είναι προφανές ότι θα σεβαστώ την απόφαση του Αρείου Πάγου. Το πρόβλημα, εξάλλου, αφορά το επόμενο εξάμηνο, διότι μετά, το ΕΕΤΗΔΕ θα ενσωματωθεί στον ενιαίο φόρο για τα ακίνητα. Το Υπουργείο Οικονομικών έχει θέσει υπόψη του Ανωτάτου Δικαστηρίου τους επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν να μην διαταραχθεί το σύστημα είσπραξης του ΕΕΤΗΔΕ μέσω της ΔΕΗ. Και για τους πολίτες, εξάλλου, είναι ευκολότερη η πληρωμή μέσω της ΔΕΗ και όχι μέσω των ΔΟΥ, γιατί υφίστανται μεγαλύτερη ταλαιπωρία» είπε. 
 http://newpost.gr/post/177163/kanonika-i-eispraksi-toy-xaratsiou-apo-ti-dei/
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .