>

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012

PRISON COUNTRY Τουρκία: Μια τεράστια φυλακή για δημοσιογράφους

 Η Τουρκία, η χώρα η οποία θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ και «λανσάρεται» στο εξωτερικό ως μια δημοκρατία έχει περισσότερους δημοσιογράφους στη φυλακή από ότι έχουν η Κίνα, η Ερυθραία, η Συρία και το Ιράν μαζί, έχοντας μετατρέψει τη χώρα σε μια τεράστια φυλακή για δημοσιογράφους.
Το ανωτέρω αναφέρεται σε έκθεση της ένωσης δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα (RSF) επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τη διεθνή θέση της Τουρκίας εν μέσω έντονης κριτικής από δυτικές κυβερνήσεις και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ΕΕ.
Ως κυριότερους λόγους για αυτή την κατάσταση η RSF αναφέρει τους καταπ8ιεστικούς νόμους, τις αόριστες και  ασαφείς νομικές διατάξεις και τέλος το παρανοϊκό, όπως το χαρακτηρίζει, δικαστικό σύστημα.
«Η Τουρκία είναι σήμερα η μεγαλύτερη φυλακή για δημοσιογράφους, κάτι που αποτελεί ένα θλιβερό παράδοξο για μια χώρα που θέλει να εμφανίζεται στο εξωτερικό ως ένα υπόδειγμα δημοκρατίας», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η RSF η οποία έχει την έδρα της στη Γαλλία.
Σε ότι αφορά τους αριθμούς η RSF αναφέρει ότι συνολικά 72 άνθρωποι του Τύπου βρίσκονται υπό περιορισμό εκ των οποίων οι 42 είναι δημοσιογράφοι και κρατούνται σε φυλακές εξαιτίας της δραστηριότητάς τους/.
Από την πλευρά της η Τουρκία ισχυρίζεται ότι η πλειονότητα των φυλακισμένων δημοσιογράφων κατηγορείται για σοβαρά παραπτώματα όπως είναι η συμμετοχή σε ένοπλες τρομοκρατικές οργανώσεις.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .