>

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012

Δίκη του ΟΠΑΠ κατά υπαλλήλου της V+O για υπεξαίρεση 652.000 ευρώ

Αύριο Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012, έχει προγραμματιστεί να γίνει μια δίκη. Πρόκειται για την εξ΄αναβολής δίκη του ΟΠΑΠ κατά του Χ.Μ., πρώην υπαλλήλου της εταιρείας δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας V+O, ο οποίος κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος διότι φέρεται να υπεξαίρεσε ποσό 652.000 ευρώ από τον ΟΠΑΠ και να πλαστογράφησε πλήθος εγγράφων με σκοπό τον προσπορισμό περιουσιακού οφέλους.
Η υπόθεση, την οποία απεκάλυψε η Ελευθεροτυπία (8/4/2006) και για την οποία υπέβαλλε μήνυση ο ΟΠΑΠ, έχει ως εξής: Η εταιρεία V+O των κ.κ. Θωμά Βαρβιτσιώτη και Γιάννη Ολύμπιου υπέγραψε σύμβαση στο τέλος του 2003 με τον τότε πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΠΑΠ, Κωνσταντίνο Κοσκινά για να παρέχει «διαρκή συμβουλευτική καθοδήγηση» σε θέματα επενδυτικών σχέσεων με την παρουσία εξειδικευμένου στελέχους της στον ΟΠΑΠ. Η σύμβαση ήταν με απευθείας ανάθεση και το ποσό ήταν τέτοιο 149.000 ευρώ ετησίως, που δεν χρειαζόταν να γίνει διαγωνισμός (από 150.000 ευρώ και πάνω).
Το στέλεχος που τοποθέτησε η V+O στον ΟΠΑΠ ήταν ο Χ.Μ., ο οποίος πράγματι παρείχε αυτές τις υπηρεσίες, υπό την ευθύνη όμως της εταιρείας. Η σύμβαση έλεγε τα εξής: «Η Εταιρεία (V+O) είναι υπεύθυνη για την υλοποίηση των προτάσεων, οι οποίες έχουν εγκριθεί από την ΟΠΑΠ Α.Ε. μέσα στη συμφωνημένη κάθε φορά προθεσμία υλοποίησής τους».
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Χ.Μ. αφού έπαιρνε την έγκριση των εκπροσώπων του ΟΠΑΠ για διάφορες δουλειές φαίνεται να μπέρδεψε τους λογαριασμούς. Και κατάφερε να καθοδηγεί λεφτά του ΟΠΑΠ και ξένων εταιρειών (που ήθελαν κάνουν δουλειά με τον ΟΠΑΠ), σε λογαριασμό εταιρείας συμφερόντων του. Η δράση του επεκτάθηκε το 2005, όταν το Νοέμβριο του 2004 ο νέος πρόεδρος του οργανισμού, Ανέστης Φιλιππίδης, ανανέωσε τη σύμβαση της V+O για ένα ακόμη χρόνο (η δράση του άγγιξε και τη διοίκηση Σωτήρη Κωστάκου και Βασίλη Νειάδα).
Τι έκανε ο Χ.Μ. σύμφωνα με τη μήνυση:
α) Εισηγούνταν στο δ.σ. του ΟΠΑΠ διαφημιστική προβολή σε ξένα μέσα ενημέρωσης. Εξέδιδε πλαστά τιμολόγια άλλων εταιρειών και καθοδηγούσε τον ΟΠΑΠ να πληρωθούν τα τιμολόγια σε λογαριασμό που ανήκε σε νομικό πρόσωπο συμφερόντων του. Στη συνέχεια το νομικό αυτό πρόσωπο, που είχε λογαριασμό στην τράπεζα Eurobank πλήρωνε τα ξένα μέσα, δίνοντας όμως μικρότερα ποσά από αυτά που εισέπραττε από τον ΟΠΑΠ. Την διαφορά την καρπούνταν ο ίδιος, μέσω του νομικού προσώπου.
Β) οργάνωσε «μαϊμού» διαγωνισμό για την ανάθεση της διαφημιστικής εκστρατείας του ΟΠΑΠ στο εξωτερικό. Ετσι, έπεισε μια μεγάλη εταιρεία του εξωτερικού να πάρει μέρος και της ζήτησε εγγύηση καλής εκτέλεσης σε μετρητά, ποσού 200.000 ευρώ. Το ποσό αυτό καταβλήθηκε στον λογαριασμό του ίδιου νομικού προσώπου συμφερόντων του.
Για την υπόθεση θα πρέπει να πούμε:
α) ούτε ο ΟΠΑΠ, ούτε η εταιρεία V+O πήραν χαμπάρι τι γινόταν με τις πλαστογραφίες εγγράφων και τις υπεξαιρέσεις χρημάτων! Οι ενέργειες ξεσκεπάστηκαν όταν η ξένη εταιρεία που συμμετείχε στον μαϊμού διαγωνισμό ζήτησε πίσω τα χρήματά της και όταν δύο ξένες εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης διαμαρτυρήθηκαν για μη εξόφληση τιμολογίων, τα οποία όμως ο ΟΠΑΠ είχε εξοφλήσει.
β) ο ΟΠΑΠ δεν εστράφη κατά της εταιρείας δημοσίων σχέσεων ούτε της εζήτησε αποζημίωση, για τα ποσά που φέρεται να καταχράστηκε ο υπάλληλός της, παρ’ ότι τη σύμβαση που υπέγραψαν οι δύο πλευρές η εταιρεία ήταν υπεύθυνη για την υλοποίηση του προτάσεων που έκανε το στέλεχός της.
Για τον κ. Κοσκινά, ο οποίος έβαλε υπέγραψε την πρώτη σύμβαση με την V+O πρέπει να πούμε ότι ο ίδιος πήρε μια καλή αποζημίωση από τον ΟΠΑΠ, όχι όταν έφυγε αλλά μερικά χρόνια αργότερα, επί Γιάννη Σπανουδάκη. Σήμερα, παραμένει ενεργό στέλεχος της αγοράς παιγνίων ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Τυχερών Παιγνίων, στην οποία ο πρόεδρος είναι ο Ευγένιος Γιαννακόπουλος.
 


thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .