>

Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ


«ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΚΑΔΩΝ ΔΙΣ, ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, Η ΑΓΚΥΡΑ ΡΙΧΝΕΙ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ 50ΔΙΣ ΣΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΕΘΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ»


Τη σχεδιαζόμενη τουρκική οικονομική διείσδυση σε δύο εξαιρετικά ευαίσθητες εθνικές περιοχές της Ελλάδας, στη Θράκη πρωτίστως, αλλά και τα Δωδεκάνησα, μέσω της παροχής δανείων από τουρκική τράπεζα, επισημαίνει με Ερώτηση-κόλαφο προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εξωτερικών, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet, «η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, έχει δημιουργήσει σχέδιο οικονομικής ενίσχυσης της Ελλάδας» σύμφωνα με το οποίο, «η τουρκική τράπεζα Ziraat Bank, -χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που δραστηριοποιείται σε εθνικά ευαίσθητες περιοχές όπως η Ξάνθη, η Κομοτηνή και τα Δωδεκάνησα- θα χορηγήσει 50 εκατομμύρια ευρώ σε επιχειρήσεις που επιθυμούν να κάνουν επενδύσεις».

Και μάλιστα, το σχέδιο παραδόθηκε από τη Τουρκική Πρεσβεία στην Αθήνα προς εξέταση στις ελληνικές αρχές, με τις πρώτες αντιδράσεις να είναι θετικές!

«Έτσι η Τουρκία θα εκμεταλλευτεί την κρίση στη χώρα μας για να ενισχύσει οικονομικά τους μουσουλμάνους της Θράκης και να «τυλίξει» σε μερικές κόλες συμβολαίων Έλληνες χριστιανούς, που δεν βλέπουν φως από τις ελληνικές τράπεζες», υπογραμμίζει ο Τέρενς Κουίκ και ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς ολόκληρη τη σχετική αλληλογραφία μεταξύ της Ziraat Bank και των ελληνικών αρχών.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.
ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΩΣΤΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ

ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ. ΤΥΧΑΙΑ;

Κύριοι Υπουργοί,

Τη σχεδιαζόμενη τουρκική οικονομική διείσδυση στην Ελλάδα αποκαλύπτει με πρωτοσέλιδο της η εφημερίδα Hürriyet.

«Eιδικό τουρκικό δάνειο στον Γιώργο» είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας η οποία αποκαλύπτει πως η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα έχει δημιουργήσει σχέδιο «οικονομικής ενίσχυσης» της Ελλάδας.

Και μάλιστα, όπως γράφει ο δημοσιογράφος Μανώλης Κωστίδης στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα ON ALERT το σχέδιο αυτό παρουσιάστηκε στις ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό η τουρκική τράπεζα «Ζiraat Bank» η οποία δραστηριοποιείται στη χώρα μας με υποκαταστήματα στην Αθήνα, την Ξάνθη, την Κομοτηνή και τη Ρόδο, θα χορηγήσει 50 εκατομμύρια ευρώ δάνεια σε σχέδια επιχειρήσεων που θέλουν να κάνουν επενδύσεις.

Μόνο που σύμφωνα με το δημοσίευμα η εφαρμογή του σχεδίου θα ξεκινήσει από τη Δυτική Θράκη, που αν και σύμφωνα με την Hürriyet τα δάνεια θα χορηγηθούν ανεξαρτήτως σε όλους «χωρίς να υπάρχει διάκριση Τούρκων η Ελλήνων» , είναι ένα παράδειγμα πώς προσπαθεί να εκμεταλλευτεί η Τουρκία την κρίση στη χώρα μας, για να ενισχύσει οικονομικά τους μουσουλμάνους της Θράκης.

Αλλά προσωπικά θα προσέθετα, κύριοι Υπουργοί, ότι θα «τυλίξει» σε μερικές κόλες συμβολαίων και Έλληνες χριστιανούς, που δεν βλέπουν φως από τις ελληνικές τράπεζες.

Η Ηürriyet γράφει πως το σχέδιο της τουρκικής πρεσβείας παραδόθηκε προς εξέταση στις ελληνικές αρχές και οι πρώτες αντιδράσεις που ελήφθησαν «ήταν θετικές»!

Με την επισήμανση οτι η Ερώτηση τυπικά απευθύνεται στον Υπουργό Εξωτερικών, για να πληροφορηθεί τα διεισδυτικά κόλπα της Άγκυρας στη Θράκη και τα Δωδεκάνησα, χωρίς να περιμένω από αυτόν απάντηση (που δεν θα μου την έδινε έτσι κι αλλιώς)...

...ερωτώ τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Ανάπτυξης:

1.Πότε κατατέθηκε, από ποιον και σε ποιον προσωπικά κατατέθηκε και τι ακριβώς περιλαμβάνει το σχέδιο που σας ενεχείρησε η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα για το εν Ελλάδι πρόγραμμα χρηματοδότησης που σχεδιάζει η Άγκυρα μέσω της «Ζiraat Bank»; Τί απαντάτε; ΖΗΤΩ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ.

2.Τι σχεδιάζει να κανει η ελληνική κυβέρνηση, ώστε ελληνικές τράπεζες, που ανακεφαλαιοποιήθηκαν πάλι με δεκαδες δισεκατομύρια, να αρχίσουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να χρηματοδοτούν επιχειρήσεις ή ακόμα και φυσικά πρόσωπα στις ευαίσθητες εθνικές περιοχές όπως η Θράκη και τα Δωδεκάνησα;

3. Για πόσο καιρό ακόμα σκοπεύετε να παρακολουθείτε βουβοί και άπραγοι θεατές τις στοχευμένες κινήσεις της Τουρκίας στη Θράκη και εσχάτως με μεγαλύτερη ένταση στα Δωδεκάνησα;


Ο ερωτών Βουλευτής


Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .