>

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟ Μ.Τ.Σ-ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Αθήνα 13 Ιανουρίου 2013
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΧΡΗΣΤΟ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ
Αγαπητέ κ. υπουργέ
Ενημερωθήκαμε με ανακούφιση, ότι επιτέλους υπογράφηκαν εκ μέρους σας και δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης [ΦΕΚ 3398τεύχος Β/ 20-12-2012 και ΦΕΚ 10 τεύχος Β 9-1-2013 ]οι εφαρμοστικές κοινές υπουργικές αποφάσεις που αφορούν την θέσπιση πόρων για το χειμαζόμενο Μ.Τ.Σ, από καταδικαστικές αποφάσεις και εκποίησης του πεπαλαιωμένου- άχρηστου υλικού της ΕΛ..ΑΣ Μετά την παραπάνω θετική εξέλιξη - ανάσα για την βιωσιμότητα του Μ.Τ.Σ λόγω εισροής στα ταμεία του των πόρων αυτών, θέλω δημόσια να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το γεγονός αυτό. Πιστεύω δε, ότι το ίδιο αισθάνεται όλο το προσωπικό των ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ και της ΕΛ.ΑΣ εν ενεργεία και εν αποστρατεία .Ηταν μια εκκρεμότητα που δημιούργησε αβεβαιότητα, πικρία, αγανάκτηση και αίσθηση εμπαιγμού των ένστολων που έλαβε τέλος και με την παρέμβαση του κ. Πρωθυπουργού ,όπως ανακοινώθηκε προ μηνός . Να θυμίσω μόνο ότι αυτές θεσπίστηκαν με τον νόμο 4058/2012 και προς έπαινό τους, με πρωτοβουλία των τότε υπουργών κ. Αβραμόπουλου και κ. Χρυσοχοίδη. Θα πρέπει επίσης να δώσουμε και τα εύσημα στις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές ενώσεις των αστυνομικών ,τις ηγεσίες και τους υπηρεσιακούς παράγοντες των υπουργείων Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, και να αναγνωρίσουμε, ότι με τις ενέργειες τους, κατέληξε το θέμα αυτό με θετική έκβαση .Αποδεικνύεται ότι συντονισμένες ενέργειες σε δίκαια και νόμιμα αιτήματα φέρνουν αποτέλεσμα.
Έτσι λοιπόν, όπως σας είχα υποσχεθεί, η από 23 Νοεμβρίου 2012 επιστολή μου με τίτλο «απόφαση δηλητήριο» για το Μ.Τ.Σ εμπεριέχουσα στοιχεία αγανάκτησης με σκληρές και αιχμηρές εκφράσεις προς το πρόσωπό σας λόγω επιστροφής των σχεδίων των Κ.Υ.Α ανυπόγραφων, θα ήθελα να θεωρηθεί ως μηδέποτε σταλθείσα και οι περιεχόμενες σκληρές εκφράσεις, ως ανακλητέες. Επιπλέον κ. υπουργέ δράττομαι της ευκαιρίας να σας υπενθυμίσω, ότι κύμα πικρίας αγανάκτησης αδικίας και απόγνωσης εξακολουθεί να διακατέχει όλους τους ένστολους από την εφαρμογή του 3ου μνημονίου με τον οποίο επιχειρείται νέα δραματική μείωση μισθών και διπλή μείωση συντάξεών, πέραν των καθολικών μειώσεων των με άλλες διατάξεις νόμων. Από πολλούς δε υποστηρίζεται η προφανής αντισυνταγματικότητα των παράνομων αυτών διατάξεων ,κάτι που εμπεριέχεται ως σημείωση και στην έκθεση του ελεγκτικού συνεδρίου της 2-11-2012 για το μνημόνιο . Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον γενικό ξεσηκωμό στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και Ενώσεων Αποστράτων με κινητοποιήσεις και δημοσιεύσεις επιστολών σκληρού έως εμπρηστικού περιεχομένου που απειλούν άμεσα την συνοχή τη δομή την αποτελεσματικότητα και το αξιόμαχό των, με ότι αυτό συνεπάγεται.Θέλω να πιστεύω ότι πιθανόν λόγω βιασύνης των οικονομιών υπηρεσιών του υπουργείου σας για ψήφιση των διατάξεων να μην έγινε αναλογιστικός υπολογισμός των επιπτώσεων όλων των μειώσεων στους μισθούς και συντάξεις των ειδικών μισθολογίων.
Είμαι βέβαιος ότι στο εγγύς διάστημα θα μπορέσετε να βρείτε τον τρόπο να μην εφαρμοστούν οι εξοντωτικές και άδικες αυτές διατάξεις, είτε με αναστολή των σχετικών διατάξεων, είτε με επαναπροσδιορισμό των παραμέτρων του μισθολογίου των ένστολων υπό τον κ. πρωθυπουργό , με τις ηγεσίες και τα στελέχη των υπουργείων Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη.Θα είναι μία θετική κίνηση που θα κατευνάσει τις αντιδράσεις όλων. Δεν είναι επίκληση για ρουσφέτι είναι αίτημα για αποκατάσταση της αδικίας. Σε μια εποχή δύσκολη για την πατρίδα και για όλους μας υπάρχει η βούληση να υποστούμε ισότιμη επιβάρυνση για να βγούμε από την κρίση ,όχι όμως να επωμισθούμε στοχευμένα και ανισομερώς τις επιπτώσεις αυτές. Θα είναι άδικο και για εσάς συνεπεία αυτών των επιπτώσεων να στοχοποιείστε ως ο κατ’ εξοχήν υπεύθυνος των δεινών μας. Βοηθήστε αυτό να μην εμπεδωθεί στη συνείδηση των αδικημένων και γίνει εδραία πεποίθηση.
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΝΑΝΤΙΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ ΜΑΖΙ, ΠΑΝΤΙΩ ΤΡΟΠΟ, ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ . ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΜΕΣΗΣ ΘΕΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ
Με εκτίμηση
ΧΡΗΣΤΟΣ Β.ΚΑΠΕΡΩΝΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ Ε. Α


Για λόγους πληρέστερης –και μόνο- ενημέρωσης των παραληπτών, παραθέτω και την πρώτη μου επιστολή
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Αθήνα 23 Νοεμβρίου 2012
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΧΡΗΣΤΟ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ
Αγαπητέ κ. υπουργέ
Πληροφορηθήκαμε με έκπληξη από ανακοίνωση Ενώσεων Αστυνομικών ότι με έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής, επεστράφησαν στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, δυο σχέδια Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων, αναφορικά με το αρθρο 20 παρ 1 του νόμου 4058/φεκ 63α /22-3-2012 άρθρο 20 που παρατίθεται αυτούσιο

1. Στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού και στο Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων, περιέρχεται ως πόρος σε ποσοστό 68% και 32% αντίστοιχα:
α) ποσοστό 5% επί των επιβαλλόμενων σε χρήμα ποινών, καθώς και επί των ποσών που προκύπτουν από τη μετατροπή των στερητικών της ελευθερίας ποινών,
β) το ποσό που προέρχεται από την εκποίηση των πάσης φύσεως πλεοναζόντων και μη αναγκαιούντων ή πεπαλαιωμένων κινητών πραγμάτων, ιδίως υλικών, εφοδίων, μηχανημάτων, ξαντός είδους τροχοφόρων και πλωτών μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό για τον οποίο προορίζονται. Τα ανωτέρω υλικά παραδίδονται στις αρμόδιες υπηρεσίες του Στρατού Ξηράς και ακολουθείται η ισχύουσα διαδικασία για την εκποίηση πολεμικού υλικού.

2. Η παράγραφος 1 του άρθρου 4 του ν.663/1977 (Α' 215), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 24 του ν. 2145/ 1993 (Α' 88), αντικαθίσταται ως εξής:

«1. Τα ποσά των επιβαλλόμενων σε χρήμα ποινών, καθώς και τα ποσά που προκύπτουν από τη μετατροπή των στερητικών της ελευθερίας ποινών, προσαυξάνονται κατά την είσπραξη κατά ποσοστό ενενήντα επτά τοις εκατό (97%).»

3. Η διαδικασία είσπραξης και απόδοσης των πόρων των παραγράφων 1 και 2 στους ασφαλιστικούς φορείς, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα ρυθμίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Προστασίας του Πολίτη.
Ο λόγος της επιστροφής, σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, είναι ότι ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ «δεν συμφώνησε με την υπογραφή τους ενόψει της επανεξέτασης της αναγκαιότητας ενίσχυσης των ασφαλιστικών ταμείων με κοινωνικούς πόρους».
Ο κ. Υπουργός δεν υπέγραψε μια αυτονόητη και νόμιμη εφαρμοστική απόφαση νόμου που θα συνέβαλλε στην εισροή πόρων και την παροχή οξυγόνου κυρίως του μετοχικού ταμείου που καταρρέει. Μέγα ατόπημα κ. υπουργέ
Για να μάθετε κ. υπουργέ -αν δεν γνωρίζετε- , οι αποφάσεις αυτές που σας έστειλαν να υπογράψετε δεν ήταν τίποτα άλλο από την υλοποίηση των διατάξεων νόμου που εσείς ο ίδιος και οι υπόλοιποι της ψηφίσατε τον Μάρτιο του 2012 με σκοπό την διάσωση κυρίως του Μετοχικού Ταμείου Στρατού που είχε σταματήσει να χορηγεί μερίσματα. Ήταν η επιβεβαίωση των συνεχών προσπαθειών του κ. Αβραμόπουλου και του κ.Χρυσοχοίδη πού- προς τιμήν τους - με σειρά και άλλων μέτρων απέτρεψαν την κατάρρευση του. Δεν ήταν ρουσφέτι στους ένστολους στρατιωτικούς και αστυνομικούς αλλα φιλί ζωής για τα ταμεία τους. Δεν είναι κοινωνικοί πόροι τα παραπάνω . Είναι μόχθος και αίμα των αστυνομικών στην πάταξη του εγκλήματος και τα δικαιούνται. Εξ άλλου για το λόγο αυτό και μόνο, στο άρθρο 20 παραγ.2 αυξήθηκαν κατά 97% ναι 97 % οι μετατροπές των ποινών σε χρήμα. Που πηγαίνουν αυτά τα χρήματα κ. υπουργέ μέχρι σήμερα? θα μας πείτε ?-2-
Και στο κάτω -κάτω της γραφής, σας στοίχιζε πολύ να πάρετε ένα τηλέφωνο τον κ. Αβραμόπουλο, τον κ. Παναγιωτόπουλο η τον κ. Χρυσοχοίδη η τον κ. Δένδια να τους ρωτήσετε, η σας έφαγε η αλαζονεία της εξουσίας και δε ρωτάτε κανέναν? Γιατί δεν κοιτάτε τους γύρω πρώην αλαζόνες πολιτικούς που κατάντησαν? Μήπως σας παρέσυραν στο ατόπημά σας κάποιοι και το κάνατε? δεν εξηγείται διαφορετικά. Η λάθος νόμο ψηφίσατε η παρανομείτε εσείς προσωπικά, αρνούμενος να εφαρμόσετε τον ψηφισμένο νόμο. Και ο τελευταίος των άσχετων ξέρει ότι νόμος καταργείται με νόμο και όχι με τρεις αράδες ενός αναπληρωτή υπουργού. Έχετε πλήρη επίγνωση των συνεπειών της άρνησής σας για τα παραπαίοντα ασφαλιστικά ταμεία? Η μήπως για την κατάρρευση τους φταίμε εμείς που πληρώναμε τριάντα πέντε χρόνια? που πήγαν τα λεφτά μας κ. υπουργέ ? ποιος τα έφαγε? γιατί αν υπήρχαν δεν χρειαζόταν τίποτε από τα παραπάνω.
Αλλιώς κ. υπουργέ θα υποθέσω πλέον ότι την δήλωσή σας σε διαμαρτυρόμενους αποστράτους ότι "η πολιτεία έχει κατ΄ επανάληψη επιφυλάξει ιδιαίτερη μεταχείριση στους στρατιωτικούς συνταξιούχους. -καίτοι το αρνηθήκατε-τελικά μάλλον , τη είπατε. Απλώς σήμερα εφαρμόζετε αυτή την << ιδιαίτερη στοργή>> σας. Οπότε το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Προφανώς με περίσσεια αλαζονεία και αναλγησία δείχνετε και τις <<καλές>> προθέσεις σας. Να υποθέσω τώρα ότι βάλατε και το χεράκι σας στις πρόσφατες περικοπές του μισθολογίου των ένστολων ,η όχι?
ΜΗΝ ΞΕΧΝΆΤΕ κ. Σταικούρα και είναι γνωστό<< τοις πάσι>> ότι από υιός μυστικοσύμβουλου του κ. Καραμανλή γίνατε βουλευτής και υπουργός με τις ψήφους τις δικές μας . Όσον αφορά τα διαπιστευτήρια μου, σας τα είχα δώσει την προηγούμενη φορά οπότε τά γνωρίζετε. Να σας δώσω και επιπλέον αν θέλετε. Σε προσωπική επιστολή μου για την παραπάνω δήλωσή, σας είχα πει να μην διαλέξετε για τον εαυτό σας τον ρόλο του Επιμηθέα για τους ένστολους αλλά εκείνος του Προμηθέα . Να μην τους αφήσετε βορά στους λύκους. έστω και με τίμημα το κάρφωμα στην Γκιώνα, αγνάντι της Λαμίας, αντί του Καυκάσου .Μάλλον τελικά προτιμήσατε τον πρώτο ρόλο. Κρίμα…Όπως νομίζετε. Ο σοφός λαός λέει ότι όλα εδώ πληρώνονται…. κοιτάτε τους γύρω πρώην αλαζόνες της πολιτικής που κατάντησαν, και θα καταλάβετε. Σκληρά τα λόγια κ. υπουργέ αλλά προέχει η επιβίωσή μας και η επιβίωση των παιδιών μας στο περιβάλλον που μας φτιάξατε σαν πολιτικοί .
κ. υπουργέ .Δεν παρακαλούμε, απαιτούμε την άμεση υπογραφή των εφαρμοστικών αποφάσεων του νόμου άμεσα ,άλλως είστε προσωπικά υπόλογος έναντι του νόμου και της κοινωνίας. Σε περαιτέρω δε εμμονή σας ,συνεχίζετε το ατόπημα.
Παρακαλούμε δε, για την άμεση η παρέμβαση του κ. πρωθυπουργού του κ. Αβραμόπουλου κ. Χρυσοχοίδη και των σημερινών Υπουργών Άμυνας και Προστασίας πολίτη, αλλά και όλους τους βουλευτές, να εφαρμοστεί άμεσα ο νόμος και τίποτα άλλο.
ΧΡΗΣΤΟΣ Β.ΚΑΠΕΡΩΝΗΣ
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ Ε.Α
Υ.Γ
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟ ΤΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ,Ο ΔΙΑΣ ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΣΕ ΤΟΝ ΕΠΙΜΗΘΕΑ [ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ] ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΤΥΧΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΜΕΜΟΙΤΙΟ ΣΤΟΝ ΕΡΕΒΟ[σκοτάδι].thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .