>

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

Διορθωτική κίνηση του ευρώ έναντι του δολαρίου


Mικρή διόρθωση, μετά τη συνεχιζόμενη αύξηση των τελευταίων ημερών, εμφανίζει σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου.

 Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3284 δολάρια από το επίπεδο των 1,3317 δολ που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3317 δολ.

Η άνοδος του δολαρίου αποδίδεται στα ευνοϊκά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ σχετικά με την αγορά κατοικίας. Τόσο οι άδειες κατασκευής νέων κατοικιών όσο και οι πωλήσεις παλαιών, σημείωσαν άνοδο τον περασμένο μήνα, ενισχύοντας έτσι την εμπιστοσύνη των επενδυτών στις προοπτικές ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας. .

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τράπεζας της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) δεν καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές, ωστόσο για πρώτη φορά μετά από αρκετούς μήνες το περιθώριο υποχώρησε κάτω από το 9%. Συγκεκριμένα, η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 10,49% έναντι 10,93% χθες, έναντι 1,57% που ήταν η απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να υποχωρήσει περαιτέρω στο 8,92% από 9,34% που ήταν χθες.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι στη διάρκεια του ενός έτους το επιτόκιο κυμαίνονταν στο 0,58%, στη διάρκεια των εννέα μηνών κυμαίνονταν στο 0,47%, στο εξάμηνο διατηρήθηκε το 0,35%, στο τρίμηνο διατηρήθηκε στο 0,20% και στο μήνα παρέμεινε στο 0,11%.

.newsit.

thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .