>

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Πολιτική ανατροπή! Μπροστά η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση


Ο ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο παραμένει μπροστά στην παράσταση νίκης 
 Ύστερα από πολλές δημοσκοπήσεις που έφερναν σταθερά πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ, μία νέα δημοσκόπηση, αυτή της Public Issue για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, δείχνει προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, με μισή ποσοστιαία μονάδα. 

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ωστόσο παραμένει μπροστά στην παράσταση νίκης και καταλληλότερος για πρωθυπουργός κρίνεται ο Αντώνης Σαμαράς.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 29%, έναντι 28,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 10% και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8%, η ΔΗΜΑΡ με 7% και το ΚΚΕ με 5,5%.

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 44%, έναντι 39% της ΝΔ.

Το 40% των πολιτών θεωρεί την τωρινή κυβέρνηση καλύτερη για τη χώρα, τη στιγμή που το 19% προτιμάει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 38% απάντησε «καμία από τις δύο».

Το 53% των πολιτών θεωρεί ότι το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων κινείται σε λάθος κατεύθυνση. Στην ίδια ερώτηση, για το κόμμα της Χρυσής Αυγής, το 73% των πολιτών θεωρεί ότι κινείται σε λάθος κατεύθυνση.

Την ίδια ώρα ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται ως καταλληλότερος πρωθυπουργός, με 48%, έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα και 25% δεν προτιμάει κανέναν από τους δύο.

Δημοφιλέστερος πολιτικός αναδεικνύεται ο Φώτης Κουβέλης με 51% και έπονται ο Αντώνης Σαμαράς με 45%, ο Αλέξης Τσίπρας με 37%, ο Πάνος Καμμένος με 32%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 22% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 16%.

Απίθανο θεωρούν το ενδεχόμενο χρεοκοπίας οι πολίτες σε ποσοστό 64%.

Το 52% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κρίση θα κρατήσει περισσότερα από 5 χρόνια, τη στιγμή που το 18% θεωρεί ότι θα κρατήσει 5 χρόνια.
epikaira
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .