>

Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013

ΜΕ ΜΕΡΚΕΛ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Στο Βερολίνο Παπούλιας - Σαμαράς

 Συνάντηση με την Καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ θα έχει την προσεχή Τρίτη ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του εκπροσώπου της Καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ.
Η συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ θα γίνει το πρωί της Τρίτης (11:30), στο περιθώριο οικονομικού συνεδρίου που οργανώνει η εφημερίδα Die Welt. Θα είναι η τρίτη κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών από τον περασμένο Αύγουστο.

Ο κ. Ζάιμπερτ έκανε λόγο για "ανεπίσημη ανταλλαγή απόψεων", ενώ διευκρίνισε ότι η συνάντηση θα είναι κλειστή για τον Τύπο. Πρόσθεσε δε ότι ο κ. Σαμαράς θα βρεθεί στο Βερολίνο προκειμένου να λάβει μέρος σε οικονομικό συνέδριο που διοργανώνει η εφημερίδα "Die Welt", στο οποίο θα συμμετάσχει και η κυρία Μέρκελ. "Είναι φυσικό να εκμεταλλευθούμε την ευκαιρία προκειμένου να επισημάνουμε για μία ακόμη φορά την πρόοδο που έχει σημειωθεί από την Ελλάδα σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της", τόνισε ο κ. Ζάιμπερτ, ενώ σημείωσε ότι "η Καγκελάριος και ο Πρωθυπουργός έχουν εδώ και μήνες συχνή και εντατική επικοινωνία". Ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, παρά τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, δεν αποκάλυψε πάντως ο,τιδήποτε σχετικώς με την ατζέντα της συνάντησης.
Επαφές στη Γερμανία θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος θα βρίσκεται τη Δευτέρα στο Βερολίνο, προσκεκλημένος του Γερμανού ομολόγου του, με αφορμή το τέλος έκθεσης για την αρχαία Ολυμπία.
Συγκεκριμένα, ο Κάρολος Παπούλιας θα βρίσκεται στο Βερολίνο, μετά από πρόσκληση του Γερμανού ομόλογού του Γιόακιμ Γκάουκ, με αφορμή το τέλος της έκθεσης στο Μουσείο της Περγάμου στο Βερολίνο, για την αρχαία Ολυμπία.

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε σύντομη συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους, μετά τις ευχές που δέχθηκε για το νέο έτος από την πολιτική και θεσμική ηγεσία της χώρας, θα έχει γεύμα εργασίας με τον Γερμανό ομόλογό του στη διάρκεια του οποίου θα συζητήσουν όλο το εύρος των ελληνογερμανικών σχέσεων.
imerisia
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .