>

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΜΒΟΛΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝΚατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης της Αρμενικής Κοινότητας, επ’ ευκαιρίας της ονομαστικής εορτής του Ιερού Ναού της Αρμενικής Εκκλησίας Αλεξανδρούπολης, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην προσφορά του Βουλευτή Κυριάκου Γεροντόπουλου και στο ρόλο που διαδραμάτισε στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων.
Συγκεκριμένα ο Βουλευτής Έβρου Κυριάκος Γεροντόπουλος βραβεύθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2007 στις Βρυξέλλες, από το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Αρμενίων κατά τη διάρκεια του 2ου Συνεδρίου Ευρωπαίων Αρμενίων, για τη συμβολή του στην αναγνώριση από το Ευρωκοινοβούλιο της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους.
Με τη βράβευση αυτή το Ευρωπαϊκό ίδρυμα Αρμενίων υπενθυμίζει τον μεγάλο ρόλο του Κυριάκου Γεροντόπουλου, στη αναγνώριση της Γενοκτονίας, μετά την καθοριστική εισήγηση του το 1987 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως εν ενεργεία Ευρωβουλευτής.
Κατά τη διάρκεια της βράβευσης ο Βουλευτής είχε κάνει την εξής δήλωση «Οι λαοί οφείλουν να διατηρούν άσβεστη την ιστορική τους μνήμη, προκειμένου στο πλαίσιο της νέας Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας προοπτικής, να αποφεύγονται λάθη του παρελθόντος. Οι  Αρμένιοι είναι από τις Εθνότητες που έχουν πληρώσει με το αίμα τους την εγκληματική συμπεριφορά των Τούρκων.»thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .