>

Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013

Αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό μήνυμα από χιλιάδες διαδηλωτές στην Αθήνα

Στο Σύνταγμα, όπου αυτή την ώρα πραγματοποιείται συναυλία, κατέληξε η μεγάλη αντιρατσιστική πορεία που ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου από την Ομόνοια με κυρίαρχο σύνθημα «Αθήνα, πόλη αντιφασιστική» και «Εξω οι νεοναζί». Αφορμή για τη μεγάλη διαδήλωση το τελευταίο κρούσμα ρατσιστικής βίας την προηγούμενη Πέμπτη όταν δύο νεαροί δολοφόνησαν έναν 27χρονο Πακιστανό στα Πετράλωνα.

Νωρίτερα, μέλη της πακιστανικής κοινότητας είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Κοτζιά, κουβαλώντας το φέρετρο με τη σορό του θύματος.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν δήμοι, δημόσια πρόσωπα και φορείς, ενώ στη συναυλία συμμετέχουν γνωστοί καλλιτέχνες όπως οι: Μίλτος Πασχαλίδης, Νίκος Τουλιάτος, MC Γίνκα, Ρίτα Αντωνοπούλου, Χαϊνης Αποστολάκης, Αctive Member, Υπόγεια Ρεύματα, Μοτίβο-4, Alex de Leon, Μάνος Πυροβολάκης, Ματούλα Ζαμάνη, Burger Project, Elektro Balkana, Ηλίας Μακρίδης και οι Βιτρw, Sound Esc, Radio Sol.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται σε άλλες μεγάλες πόλης της Ευρώπης ανάλογα συλλαλητήρια με κεντρικό σύνθημα «Έξω οι νεοναζί», «όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης» και «ιθαγένεια για όλα τα παιδιά».

Συγκεκριμένα στο Λονδίνο, σε ένδειξη συμπαράστασης, εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την ελληνική πρεσβεία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της βρετανικής οργάνωσης «Ενωμένοι κατά του Φασισμού».

iefimerida
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .