>

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Όλοι οι άνθρωποι του…Tούρκου Προξένου στη Θράκη!


Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Μπιρλίκ» και ο τίτλος του παραπέμπει στη γνωστή ταινία του Άλαν Πάκουλα «Όλοι οι άνθρωποι του Προέδρου».

Ο Τούρκος πρόξενος της Θράκης, όπως διαβάζουμε στο «Προξενείο-Στόπ» συναντήθηκε με τους υπάλληλους του… από Κομοτηνή και Ξάνθη.

Πού; Μα σε ταξιδάκι αναψυχής και…τουρκο-ιστορικής περιήγησης στην Αίνο της Ανατολικής Θράκης. Εκεί δηλαδή όπου πήγε ο Ιλχάν Σενέρ πριν από λίγες μέρες μαζί με την κουστωδία του, που την αποτελούσαν ο πρόεδρος της λεγόμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» και δήμαρχος Ιάσμου Ισμέτ Καντί, οι ψευδομουφτήδες Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ και Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο δήμαρχος Αρριανών Ιμπραήμ Σερήφ, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Τζεμίλ Καμπζά, ο επικεφαλής του κόμματος DEB στην Ξάνθη Οζάν Αχμέτογλου και μια ομάδα από εκπροσώπους του μειονοτικού τύπου με όλα τα γνωστά…λουλούδια (Αμπντουλχαλήμ Ντεντέ, Τζεγκίζ Ομέρ, Ταχσίν Ιλχάν, κλπ).

Τι έκανε λοιπόν εκεί αυτή η παρεούλα; Τα εξής: Επισκέφτηκε αρχικά τον έπαρχο Αίνου Φατίχ Μπαϊσάλ στο γραφείο του, στο κτίριο του Διοικητηρίου, όπου παραβρέθηκαν και άλλοι ντόπιοι επίσημοι, όπως ο φρούραρχος Χακτάν Οζτούρκ, ο δήμαρχος Αίνου Αχμέτ Τσαγίρ, ο εισαγγελείς Γιουσούφ Μπαχαντίρ Οζάϊ και Αλή Κιλίντς, οι δικαστές Οζγκιούρ Καπουτζού και Εμινέ Σαλτ Κιλίντς, ο αστυνομικός διευθυντής Μουράτ Ουτσάρ και κάποιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι.

Mετά τη συνάντηση, συνοδεία του επάρχου Μπαϊσάλ, ακολούθησαν επισκέψεις σε ιστορικά μέρη της περιοχής δηλαδή στο τζαμί Φατίχ, στο ιστορικό λιμάνι της περιοχής, που λειτουργούσε για πολλά χρόνια την εποχή των Οθωμανών, στο ευρισκόμενο στην ίδια περιοχή Πέτρινο Σπίτι, όπου σύμφωνα με μια φήμη είχε μείνει κάποτε επί τρεις μέρες και τρεις νύχτες ο Οθωμανός σουλτάνος Μωάμεθ ο Πορθητής στον τάφο του Χας Γιουνούς Μπέη και στο παλιό τουρκικό νεκροταφείο, όπου και έγινε ενημέρωση για τα μνημεία από τους υπαλλήλους.

τη συνέχεια, ο έπαρχος Μπαϊσάλ παρέθεσε γεύμα στους μουσαφίρηδες, παρουσία και του δημάρχου Ιψάλων Μεχμέτ Καραγκιόζ, όπως και του επάρχου Ιψάλων Μεχμέτ Αλή Γκιουρμπούζ.

Και τέλος, επισκέφτηκαν και ένα χωριό της κοινότητας Σουλτανίτζε, στο οποίο κατοικούν κυρίως μουσουλμάνοι που ήρθαν από την Βουλγαρία. Μιλώντας εκεί ο μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ ευχαρίστησε για τη φιλοξενία εκ μέρους του έπαρχου Αίνου, έδωσε σύντομες πληροφορίες για την… “Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης” ενώ απηύθυνε και στους ντόπιους το σύνηθες μήνυμα τουρκο-ενότητας, λέγοντας πως «εμείς σας βλέπουμε σαν συμπολίτες μας. Ο Αλλάχ ας μας βοηθάει όλους. Ο Αλλάχ να μην επιτρέψει ζημιά σε αυτά τα χώματα. Πάντοτε πρέπει να αγαπάμε και να νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλο. Εάν είστε ισχυροί, είμαστε και εμείς. Ο αιώνας που έρχεται στον κόσμο θα είναι ο δικός μας αιώνας. Ο Αλλάχ ας μας ανοίγει τον δρόμο».
prionokordela
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .