>

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 15 ΧΡΟΝΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΣΙΤΑΡΙΔΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΝΤΑΖΙΔΗ


 “Ο στίβος για μένα είναι τρόπος ζωής» δηλώνει, ο 15χρονος Γιώργος Σιταρίδης, σε συνέντευξη του στον Γιώργο Πανταζίδη στην ΓΝΩΜΗ. Για τον νεαρό πρωταθλητή του Εθνικού, μιλά ο προπονητής του Γιώργος Δαστερίδης.

Το προηγούμενο Σάββατο στις Σέρρες πέτυχε νέο ατομικό και ρεκόρ Εθνικού στα 60 μέτρα με εμπόδια Παμπαίδων Α’, το σημαντικότερο όμως είναι ότι πέτυχε την καλύτερη επίδοση για φέτος στην Ελλάδα. Ο λόγος για τον σπρίντερ του Εθνικού τον 15χρονο Γιώργο Σιταρίδη, και τον οποίο είχαμε μια συνάντηση για να τον γνωρίσουμε καλύτερα.
Γιώργο συγχαρητήρια για τα ρεκόρ. Ποια είναι τα πρώτα συναισθήματα;
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω καταλάβει ακόμη την σημαντικότητα της επίδοσης. Μάλλον τα τεστ της προπόνησης, έδειχναν την εξέλιξη, οπότε δεν πέσαμε από τα σύννεφα. Μιλώ στον πληθυντικό γιατί υπονοώ πάντα και τον προπονητή  μου μαζί, τον Γιώργο Δαστερίδη. Έτσι μας έχει διδάξει, να είμαστε μαζί και στις επιτυχίες και στις αποτυχίες.
Είσαι 15 χρονών, άρα στην Γ’ Γυμνασίου. Από πότε ξεκίνησες στίβο Γιώργο;
Στίβο από 12 ετών με παρότρυνση όλων των προπονητών του Εθνικού, αλλά και την συμβολή της οικογένειας μου, που με στηρίζει πάντα.
Ποιες ήταν οι μέχρι τώρα επιτυχίες σου στον αθλητισμό;
Έχω πάρει κάποιες διακρίσεις σε τοπικές, επίσημες και φιλικές διοργανώσεις, αλλά και σε μεγαλύτερες όπως στους Πανελλήνιους αγώνες στίβου στη Δράμα, το 2012, όπου κατάκτησα την 3η θέση στο έξαθλο και στους Πανελλήνιους αγώνες στίβου στο Ναύπλιο, πάλι το 2012, όπου κατάκτησα την 8η θέση στα 100 μ. μετ’ εμποδίων. Εκεί είναι αλήθεια ότι περίμενα κάτι καλύτερο, αλλά στον τελικό χτύπησα σε εμπόδιο, έπεσα, οπότε…
Γιατί επέλεξες το στίβο από τα υπόλοιπα αθλήματα;
Γιατί μου αρέσουν τα αθλήματα που συμπεριλαμβάνει και οι ιδιαίτερες τεχνικές τους. Εξάλλου, ο στίβος προσφέρει ιδανική εκγύμναση σώματος.


Ποιοι είναι οι φετινοί στόχοι σου;
Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με μεγάλο ενδιαφέρον και προσπάθειες με άμεσο στόχο τη συμμετοχή μου στους Πανελλήνιους αγώνες στίβου, στο έξαθλο και στα εμπόδια φυσικά.
Πόσες φορές γυμνάζεσαι την εβδομάδα και από πόσες ώρες;
Γυμνάζομαι έξι φορές την εβδομάδα, περίπου δύο ώρες την ημέρα, κατά μέσο όρο.
Πως συνδυάζεται το σχολείο με τον αθλητισμό και ποιες είναι οι επιδόσεις σου εκεί;
Προσπαθώ με τον καλύτερο τρόπο να ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις και των δύο και μέχρι στιγμής τα καταφέρνω ικανοποιητικά, πολλές φορές βέβαια σε βάρος του προσωπικού μου χρόνου. Όλα τα πράγματα στη ζωή έχουν και το τίμημά τους και από εκεί και πέρα καθένας κάνει τις επιλογές του. Προσωπικά νομίζω ότι αξίζουν τον κόπο οι επιλογές μου.
Τι βαθμό είχες πέρυσι στο απολυτήριο;
Είκοσι παρά κάτι.
Μπορείς να δεις τον εαυτό σου σε 2-3 χρόνια ή και περισσότερο, αθλητικά; Πιστεύεις πως θα συνεχίσεις τον αθλητισμό;
Ο στίβος για μένα είναι τρόπος ζωής και όσο υπάρχει η δυνατότητα θα ασχολούμαι. Για τα επόμενα 2-3 χρόνια υπάρχουν στόχοι και φιλοδοξίες που σκοπεύω να κυνηγήσω, εφόσον το επιτρέψουν η υγεία, πάνω από όλα και οι σχολικές μου υποχρεώσεις.
Τι λένε οι φίλοι σου για την ασχολία σου αυτή; Τι κριτικές δέχεσαι;

 
Οι φίλοι μου μοιράζονται τις χαρές μαζί μου και μου εύχονται πάντοτε το καλύτερο.
Γιώργο κλείνοντας θέλω δύο λόγια για τον κόουτς. Τι σημαίνει για σένα η σχέση με τον Γιώργο Δαστερίδη, έναν προπονητή που έχει βγάλει πολλούς πρωταθλητές σπριντ και φυσικά έχει προπονήσει για μια 5ετία τον Κώστα Μπανιώτη;
Πάνω από όλα είναι δάσκαλος. Συνέχεια μας συμβουλεύει. Ακόμη και για την λεπτομέρεια. Μας διορθώνει συνέχεια σε ασκήσεις, σε συμπεριφορές, μας ενθαρρύνει πάντα. Νομίζω ότι είναι ο ιδανικός και ήμουν πολύ τυχερός που βρέθηκα μπροστά του. Ιδιαίτερα βοηθά και το περιβάλλον που υπάρχει στον Εθνικό. Μας δίνει ώθηση για το καλύτερο.
Γιώργο ευχόμαστε να πραγματοποιήσεις τους στόχους σου. Πραγματικά είσαι ένα χαρισματικό άτομο και μπορείς να λειτουργήσεις ως πρότυπο και για πολλά άλλα παιδιά στην περιοχή μας. Εξάλλου ο στίβος του Έβρου και του Εθνικού έχουν τρομερή παράδοση.
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Σίγουρα η παράδοση του Εθνικού σε επιτυχίες μετρά για εμάς τους νεώτερους. Πιστεύω ότι πολλοί νέοι αθλητές της ομάδας του Εθνικού μπορούν να φέρουν μεγάλες επιτυχίες.  

Τι λέει για τον Σιταρίδη ο προπονητής του Γ. Δαστερίδης
Ας δούμε τι λέει και ο προπονητής του Σιταρίδη, Γιώργος Δαστερίδης.
«Ο Γιώργος έχει άλλα 7 αδέλφια και είναι αριστούχος μαθητής. Στον Εθνικό εμφανίστηκε στην Πέμπτη Δημοτικού με στόχο μια γενική εκγύμναση και εκτόνωση. Τα 2 πρώτα χρόνια έκανε γενική γυμναστική με  παιγνιώδη στοιχεία και ασκήσεις τεχνικής εκμάθησης όλων των αγωνισμάτων του στίβου, με προπονητές τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής του Εθνικού: Μητηλέτση Μ. Πατερόπουλο Κ., Τσιακυρούδη Δ και εμένα.
Η πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο τμήμα στίβου του Εθνικού σε αυτές τις ηλικίες φάνηκε στην μετέπειτα πορεία του Γιώργου. Εγώ τον ανέλαβα από πέρυσι και διέκρινα την ικανότητα του αθλητή για απόδοση σε πολλά αγωνίσματα με αποτέλεσμα να τον κατευθύνω στα σύνθετα αγωνίσματα. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά: στην πρώτη χρόνια συμμετοχής σε πανελλήνιους αγώνες αν και αγωνιζόταν με μεγαλύτερους σε ηλικία αθλητές κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση και αναδείχθηκε  καλλίτερος αθλητής της ηλικίας του. Την φετινή χρονιά ήδη από τον πρώτο αγώνα έκανε την καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα στα 60μ με εμπόδια.
Ο Γιώργος μαζί με την Μανάργια ανήκουν στην οικογένεια του Εθνικού και μαζί με μια ομάδα συναθλητών τους, προπονούνται κάτω από τις οδηγίες μου.
Ο σύλλογος βοηθάει του νεαρούς αυτούς αθλητές εξασφαλίζοντας τους χώρους άθλησης, παρέχοντας αθλητικό υλικό και επιστημονική καθοδήγηση σε καθημερινή βάση. Ξεκινώντας από το παράδειγμα και την πορεία του Γιώργου και της Μάρας αλλά και άλλων παλιότερων αθλητών αυτό που  έχουμε να πούμε στα νέα παιδιά, είναι ότι ο αθλητισμός  αποτελεί προϋπόθεση  για μια ολοκληρωμένη και ισχυρή προσωπικότητα, συμβάλει στην σωματική και ψυχική υγεία και δεν ανταγωνίζεται αλλά αντιθέτως συμπληρώνει το σχολείο.
Επίσης στους μικρούς μας φίλους που κάνουν όνειρα πρωταθλητισμού, έχουμε να τους πούμε ότι ο σύλλογος μας έχει όλη την επιστημονική επάρκεια να τους βοηθήσει στα όνειρα που κάνουν. Να μην ξεχνάμε ότι από το τμήμα στίβου του Εθνικού έχουν περάσει πολύ μεγάλοι αθλητές με διεθνή επιτυχία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΑΖΙΔΗΣ
stivos ethnikos <ethnikos.stivos@gmail.com>
 
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .