>

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

Στις 21 του Φεβρουαρίου το Λασίθι αποκόπτεται από την υπόλοιπη Κρήτη!!!!

Στις 21 του Φεβρουαρίου το Λασίθι αποκόπτεται από την υπόλοιπη Κρήτη και όσοι θέλουν να διέλθουν από και προς τις πόλεις της ανατολικής Κρήτης θα πρέπει να διαθέτουν ...διαβατήριο. 

Οι κάτοικοι του  Λασιθίου εξοργισμένοι από την πολιτική της κυβέρνησης με το σαρωτικό κύμα των συγχωνεύσεων σε υγεία, παιδεία και υπηρεσίες προχωρούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις και ως ένδειξη αγανάκτησης μετονομάζουν την περιοχή τους σε Λασιθιστάν και την καθιστούν «αυτόνομη» περιοχή. Για να γίνουν πειστικοί μάλιστα τύπωσαν και διαβατήριο με το οποίο καλωσορίζουν τους επισκέπτες «στου διαόλου τη  μάννα».
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, μας παίρνουν: ΤΕΙ, νοσοκομεία, υπηρεσίες, μαρίνες, μισθούς, συντάξεις, επίδομα ανεργίας και μας φέρνουν: Σβούρους και Β.Α.Π.Ε., χαράτσια, ανεργία, φτώχεια, κατάθλιψη
Οι Πειρατές υπέρ των Λασιθιωτών
Θα πρέπει οι τοπικές κοινωνίες να έχουν το δικαίωμα να συναποφασίζουν για την τύχη τους μέσα από οργανωμένο σχέδιο διαβουλεύσεων, ενημέρωσης και τοπικών δημοψηφισμάτων, λέει σε ανακοίνωσή του το κόμμα των Πειρατών Ελλάδας και χαιρετίζει την συμβολική κίνηση των κατοίκων Λασιθίου να δημιουργήσουν το "ανεξάρτητο κράτος" του "Λασιθιστάν."
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Κόμματος των Πειρατών αναφέρει:
«Για χρόνια τώρα, οι κεντρικές κυβερνήσεις του υδροκέφαλου Αθηναϊκού κράτους της Ελλάδας αγνοούν επιδεικτικά τις τοπικές κοινωνίες στις αποφάσεις τους. Μόνη πρόσβασή τους ήταν και είναι οι τοπικοί βο(υ)λευτές που προσπαθούν με επερωτήσεις και πιέσεις σε υπουργούς να αλλάξουν αποφάσεις προς όφελος των κοινωνιών τους.
Χαιρετίζουμε την συμβολική κίνηση των κατοίκων Λασιθίου να δημιουργήσουν το "ανεξάρτητο κράτος" του "Λασιθιστάν" μετά τις αποφάσεις που αφαιρούν από το νομό τους πρόσβαση στην Ανώτατη εκπαίδευση, την υγεία και τη δικαιοσύνη, τους βασικούς δηλαδή πυλώνες ενός ευνομούμενου και οργανωμένου κράτους.
Θα πρέπει οι τοπικές κοινωνίες να έχουν το δικαίωμα να συναποφασίζουν για την τύχη τους μέσα από οργανωμένο σχέδιο διαβουλεύσεων, ενημέρωσης και τοπικών δημοψηφισμάτων, για την εξυπηρέτηση των αναγκών όλων των πολιτών και όχι μόνο του κεντρικού προϋπολογισμού στα πλαίσια κάποιου μνημονίου. Επίσης, θα πρέπει οι τοπικές κοινωνίες να μπορούν να παρουσιάσουν εναλλακτικά σχέδια χρηματοδότησης όπου η κεντρική κυβέρνηση υπoχρηματοδοτεί ή αδυνατεί τελείως».
Πηγή: www.lasithinews.gr


thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .