>

Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013

“Πράσινο” φως από Σαμαρά για τον χρυσό στο Πέραμα

 Ο Πρωθυπουργός διαβεβαιώνει ότι σε δέκα (10) ημέρες θα αδειοδοτηθεί η επένδυση στο Πέραμα της Εταιρείας “Χρυσωρυχεία Θράκης” - Συνηγορεί το ΙΓΜΕ για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων σε Χαλκιδική και Θράκη

Όσο ήταν “παχιές οι αγελάδες” μπορούσαμε στην Ελλάδα να “ομφαλοσκοπούμε” για τα αναπτυξιακά έργα.
Βέβαια ο Γιωργάκης Παπανδρέου είχε εναλλακτικές λύσεις για όλα, όπως την περίφημη “Πράσινη Ανάπτυξη”, που θα κρατούσε και “την πίτα σωστή και τον σκύλο χορτάτο”.
Μόνο που σήμερα τα “Λεφτά υπάρχουν” μας οδήγησαν στα δεσμά της τρόικας (μην ξεχνάτε ότι παλαιότερα η Ελλάδα χρωστούσε σε τράπεζες, ενώ τώρα σε Κράτη) και στην πρωτοφανή οικονομική κρίση που βιώνει ο Ελληνικός λαός, χωρίς να έχει γίνει ούτε ένας πόλεμος, ούτε μια μεγάλη φυσική καταστροφή.
Μέχρι χθες, μπορούσαμε να “κωλοβαράμε” στην απέραντη Γραφειοκρατία που χαρακτηρίζει το Ελληνικό Κράτος.
Σήμερα όμως, δεν έχουμε τις “πολυτέλειες” και πρέπει να τραβήξουμε μπροστά, για να προχωρήσουμε στην Ανάπτυξη, στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων και στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, που τόσο ανάγκη έχει η χώρα μας.
Θέλοντας λοιπόν να σπάσει τον φαύλο κύκλο της υπανάπτυξης ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, άναψε το “πράσινο φως” για την αδειοδότηση σειράς επενδυτικών σχεδίων, όπως αυτό του χρυσού της Θράκης.
Την διαβεβαίωση ότι εντός δέκα ημερών θα αδειοδοτηθεί η επένδυση της εξόρυξης χρυσού στο Πέραμα Αλεξανδρούπολης, από την εταιρεία Χρυσωρυχεία Θράκης, έδωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην «Wall Street Journal», με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στις εγκαταστάσεις της “Eldorado Gold” στις Σκουριές της Χαλκιδικής το περασμένο Σαββατοκύριακο.
«Δεν μπορούμε να ανεχτούμε τέτοιου είδους ενέργειες. 
Η Ελλάδα είναι μια μοντέρνα ευρωπαϊκή χώρα και θα προστατέψουμε με κάθε κόστος τις ξένες επενδύσεις στη χώρα», είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: 
«Είναι μια επένδυση που θέλουμε πολύ και η όλη διαδικασία για την τελική έγκριση θα έχει ολοκληρωθεί εντός των επόμενων δέκα ημερών!».
Όπως σημειώνει επίσης το «Dow Jones Newswires», εντός των επόμενων ημερών η ελληνική κυβέρνηση θα δώσει το «πράσινο φως» στη σχεδιαζόμενη επένδυση ύψους 230 εκατ. ευρώ στο Πέραμα. 
Η εξέλιξη αυτή, στοχεύει στην απεμπλοκή του έργου, για το οποίο, όπως σημειώνει το Dow Jones Newswires, η έγκριση εκκρεμεί εδώ και μήνες. 
Και αυτό «παρά το γεγονός ότι το έργο θεωρείτο fast-track από τις προηγούμενες κυβερνήσεις» και αναμένεται να δημιουργήσει θέσεις εργασίας σε μια περιοχή που «διψά» για επενδύσεις\" αναφέρεται σχετικά στο δημοσίευμα.

Υπέρ των επενδύσεων σε Σκουριές και Πέραμα το ΙΓΜΕ

Υπέρ της υλοποίησης των επενδύσεων στις Σκουριές και στο Πέραμα της Θράκης για την εξόρυξη χρυσού τάσσεται με σημερινή ανακοίνωση του το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), επισημαίνοντας ότι οι έρευνες του Ινστιτούτου, που χρηματοδοτήθηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού, απέδειξαν ότι με βάση τις σημερινές τιμές για τα εμπορεύσιμα μέταλλα και προϊόντα εμπλουτισμού που θα προκύψουν, η συνολική αξία των γνωστών μεταλλευμάτων ξεπερνά τα 25 δισ. ευρώ.
Ειδικά για τις Σκουριές και με αφορμή τις ανησυχίες τοπικών παραγόντων σχετικά με τον κίνδυνο απώλειας των υπογείων νερών της περιοχής εξαιτίας της μεταλλευτικής δραστηριότητας, το ΙΓΜΕ επισημαίνει ότι η τεκμηριωμένη υδρογεωλογική μελέτη έδειξε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αντίθετα σημαντικές ποσότητες υπογείων νερών και μετά την πραγματοποίηση της επένδυσης θα εξακολουθούν να χάνονται στη θάλασσα.
Χαρακτηρίζει απαράδεκτα τα γεγονότα που συνέβησαν στην περιοχή των Σκουριών, τονίζοντας ότι θυμίζουν γεγονότα που συμβαίνουν μόνον σε τριτοκοσμικές χώρες και εξέθεσαν διεθνώς τη χώρα μας.
Οι επενδύσεις πρέπει να προχωρήσουν «γιατί θα έχουν μια σημαντική θετική επίδραση στη γενικότερη οικονομία της χώρας και στην ανάπτυξη των τοπικών περιοχών που θα πραγματοποιηθούν με δεδομένα και τα οξύτατα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν», τονίζει το ΙΓΜΕ.
Και προσθέτει: 
«Η αναπτυξιακή δυναμική και η προστιθέμενη αξία των όποιων επενδυτικών εξελίξεων προκύψουν συνδέεται απόλυτα με την άμεση παραγωγική εκμετάλλευση των πλούσιων κοιτασμάτων στην Χαλκιδική και στην Θράκη. 
Η πραγματοποίηση των σημαντικών επενδυτικών σχεδίων στις συγκεκριμένες περιοχές αναδεικνύεται σε ρυθμιστικό παράγοντα για την κοιτασματολογική αξιολόγηση και τις προοπτικές οικονομικής αξιοποίησης και άλλων μεταλλευμάτων της χώρας, συμπεριλαμβανομένων αυτών που εντοπίζονται σε δημόσιους μεταλλευτικούς χώρους, και μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην δημιουργία αξιόπιστου και θετικού περιβάλλοντος για την προσέλκυση και υλοποίηση νέων παραγωγικών επενδύσεων» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών.
Τέλος η εφημερίδα «Wall Street Journal», προσθέτει ότι τα τέσσερα σχέδια της Eldorado θα ανοίξουν 2.000 θέσεις εργασίας, αφού η εταιρεία σκοπεύει να μετατρέψει την Ελλάδα στη μεγαλύτερη παραγωγό χρυσού στην Ευρώπη, με εξαγωγές 1 δισ. ευρώ ετησίως.
 http://elthraki.gr/details.php?id=6097
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .