>

Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

Διαψεύδει το Υπ. Εξωτερικών τα ύποπτα δημοσιεύματα του Τουρκικού τύπου περί τρομοκρατίας

Ως «ατεκμηρίωτο, αυθαίρετο και ύποπτο» χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών το νέο δημοσίευμα στον Τουρκικό τύπο που προσπαθεί εκ νέου να εμπλέξει την Ελλάδα με εκπαίδευση τρομοκρατών, λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά την τρομοκρατική επίθεση βομβιστού αυτοκτονίας στην Αμερικανική πρεσβεία της Αγκύρας, ενώ παράλληλα διαψεύδει την αναγραφείσα επίσης στον Τουρκικό τύπο «πληροφορία» ότι για το θέμα αυτό διαμαρτυρήθηκε ο πρωθυπουργός της γείτονος Ταγίπ Ερντογάν, κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του Αντώνη Σαμαρά στο Κατάρ.
«Ουδεμία αναφορά υπήρξε στο θέμα αυτό, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με τον ομόλογο του, Πρωθυπουργό της Τουρκίας, Τ. Ερντογάν. Δεν κρύβουμε την έκπληξη μας. Εάν τούτο είχε συμβεί, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα είχε δώσει τη δέουσα απάντηση», τονίζεται στην απάντηση του Ελληνικού ΥΠΕΞ και συνεχίζει: «Ωστόσο, για μία ακόμα φορά, κατά τρόπο κατηγορηματικό, απορρίπτουμε και διαψεύδουμε τους ισχυρισμούς αυτούς, που τον τελευταίο καιρό, κατά τρόπο ατεκμηρίωτο, αυθαίρετο και ύποπτο επανεμφανίζονται σε κάποιες τουρκικές εφημερίδες.
Στην Ελλάδα δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν στρατόπεδα τρομοκρατών, ούτε κέντρα εκπαίδευσής τους. Η Ελλάδα έχει υπάρξει θύμα της τρομοκρατίας και έχει ταχθεί στην πρώτη γραμμή του διεθνούς αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Η τουρκική πλευρά το γνωρίζει πολύ καλά αυτό, μέσω των επισήμων διαύλων. Οι ισχυρισμοί αυτοί, όσο και εάν δεν πείθουν, δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη και υπονομεύουν τις σχέσεις των δύο χωρών. Όσο για την τελευταία αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση, είμαστε από τους πρώτους που την καταδικάσαμε, εκφράζοντας τη συμπαράσταση μας τόσο στην αμερικανική, όσο και στην τουρκική κυβέρνηση».
Λ.Σ.Μ. 
parapolitika
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .