>

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

Χτυπούν καμπάνες στην Ιερισσό. Αγνοείται η τύχη δυο κατοίκων που κλήθηκαν στην αστυνομία

 Έξω από το αστυνομικό τμήμα της Ιερισσού συγκεντώνονται οι κάτοικοι του χωριού καθώς όπως υποστηρίζουν ...
δυο συγχωριανοί τους που το μεσημέρι κλήθηκαν για κατάθεση από την αστυνομία έχουν...εξαφανιστεί. Κι αυτό γιατί από το αστυνομικό τήμα Ιερισσου υποστηρίζουν οτι μετά την κατάθεση τους αφέθηκαν ελεύθεροι ωστόσο σύμφωνα με τους οικογενείες τους όχι μόνο δεν επέστρεψαν ποτέ στα σπίτια τους αλλά από την ώρα που πέρασαν το κατώφλι του Αστυνομικού τμήματος χάθηκαν τα ιχνη τους και δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί τους ούτε στα τηλέφωνα. Οι κάτοικοι πιστεύουν οτι κρατούνται από την αστυνομία και είναι αποφασισμένοι οπως λένε να φθάσουν και μέχρι την αστυνομική διεύθυνση Πολυγύρου η οποία επιμένει οτι λίγες ωρες μεταά την κλήση τους στο τμήμα αφέθηκαν ελεύθεροι
Δελτίο Τύπου -Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων- Ακάνθου

Αυτή τη στιγμή στην Ιερισσό Χαλκιδικής, πλήθος γυναικών βρίσκεται συγκεντρωμένο μπροστά στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου διαμαρτύρονται για
  1. Την έντονη παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή και τον εκφοβισμό των πολιτών κάθε ηλικίας
  2. Την παραβίαση κάθε έννοιας νομιμότητας και συνταγματικότητας
  3. Την “εξαφάνιση” δύο συμπολιτών μας
Μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως στην Αστυνομική Δ/νση Χαλκιδικής, οι πρακτικές της αστυνομίας έχουν ξεπεράσει κάθε έννοια νομιμότητας, συνταγματικότητας και ηθικής: συνεχείς αστυνομικές περιπολίες, παρακολούθηση πολιτών και κατατρομοκράτηση τους - μεταξύ τους παιδιά και γέροντες -  έντονη παρουσία κουκουλοφόρων αστυνομικών καθόλη τη διάρκεια της ημέρας σε δρόμους και πλατείες, τυφλές προσαγωγές και παράνομη λήψη γενετικού υλικού (DNA).
Η αποκορύφωση της τρομοκρατίας ήρθε με την κινηματογραφική “απαγωγή” από την ΕΛ.ΑΣ. δύο συμπολιτών μας το μεσημέρι, των οποίων η τύχη αγνοείται. Δικηγόροι και συγγενείς δεν έχουν την παραμικρή ενημέρωση για το πού βρίσκονται.
Θεωρούμε ότι αυτή η πρακτική δεν έχει στόχο την εύρεση των δραστών των γνωστών επεισοδίων στις Σκουριές αλλά χρησιμοποιείται σαν μοναδική ευκαιρία τρομοκράτησης των πολιτών που είναι αντίθετοι στα σχέδια της καναδικής Eldorado Gold στη Β. Χαλκιδική.
Καλούμε την κυβέρνηση, τα κόμματα και τους βουλευτές του Eλληνικού Kοινοβουλίου καθώς και κάθε θεσμικό φορέα εντεταλμένο για την τήρηση της νομιμότητας να διασφαλίσει τα κατοχυρωμένα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών. Καλούμε φορείς και ευαίσθητους πολίτες σε συμπαράσταση για να προστατευτούν τα δικαιώματα μας για τη υγεία, τη ζωή και το μέλλον της περιοχής μας.
Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων- Ακάνθου

seleo
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .