>

Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013

Οι πιο παράξενοι νόμοι που ισχύουν σε ολόκληρο τον κόσμο


Μόλις πριν από μερικές ημέρες όπως σας είχαμε ενημερώσει ανακοινώθηκε πως η υπουργός Δικαιωμάτων των Γυναικών, Ναζάτ Βαλό Μπελκασέμ (Najat Vallaud Belkacem), δήλωσε ότι ο νόμος που ίσχυε εδώ και περισσότερα από 200 χρόνια και απαγόρευε στις γυναίκες να φορούν παντελόνια, καταργήθηκε.
  
Αυτός όμως δεν ήταν ο πιο παράξενος νόμος που υπάρχει σε ισχύ σε ολόκληρο τον κόσμο...
Εάν επιζητεί κανείς την αιώνια ζωή, μία λύση είναι να πάει να ζήσει στην πόλη της Αρκτικής Λονγκγίαρμπαϊεν, στη Νορβηγία, αφού εκεί το να πεθάνεις... είναι παράνομο!
Ο λόγος δεν ήταν ότι οι κάτοικοι ήθελαν να ζήσουν για πάντα, αλλά επειδή ανακάλυψαν ότι το κρύο είχε ως αποτέλεσμα να μην αποσυντίθενται τα πτώματα.
Πριν από 70 χρόνια το νεκροταφείο της πόλης σταμάτησε να δέχεται "νεοφερμένους" και από τότε όποιος είναι βαριά άρρωστος, μεταφέρεται σε άλλο σημείο της χώρας, όπου του επιτρέπεται να πεθάνει με την ησυχία του...
Το να μασάς τσίχλα σε κάποιες κουλτούρες θεωρείται αγένεια. Στη Σιγκαπούρη μπορεί και να σε συλλάβουν!
Από το 1992 το μάσημα τσίχλας απαγορεύεται, με μοναδική εξαίρεση τις τσίχλες νικοτίνης, τις οποίες οι καπνιστές μπορούν να προμηθευτούν από φαρμακείο, μόνο μέσω συνταγής.
Όταν κάποιος τρώει σε εστιατόριο στη Δανία, δεν υποχρεούται να πληρώσει τον λογαριασμό, εάν, με δική του εκτίμηση, δεν αισθάνεται χορτάτος στο τέλος του γεύματος.
Στην Ιαπωνία απαγορεύεται να είναι κάποιος παχύς. Παρά τα χαμηλά ποσοστά παχυσαρκίας στη χώρα, οι Ιάπωνες βουλευτές έθεσαν το 2009 ανώτερο όριο περιφέρειας. Κάθε άνδρας πάνω από 40 απαγορεύεται να έχει περιφέρεια πάνω από 80 εκατοστά, ενώ κάθε γυναίκα απαγορεύεται να έχει περιφέρεια πάνω από 90 εκατοστά.
Νόμος που βρίσκεται σε ισχύ στη Βιρτζίνια, απαγορεύει τη συγκατοίκηση και το σεξ στο αυτοκίνητο...
Επίσης, απαγορεύεται το στοματικό σεξ, ακόμα και σε παντρεμένα ζευγάρια. Ο νόμος απαγορεύει σε κάποιον οδηγό να μεταφέρει οποιονδήποτε σε κάποιον προορισμό εάν θεωρεί ότι αυτός ο κάποιος έχει ως στόχο την "παράνομη σεξουαλική πράξη".
Στην Ταϊλάνδη δεν επιτρέπεται να οδηγείς χωρίς πουκάμισο και δεν πρέπει ποτέ να βγαίνεις από το σπίτι σου χωρίς εσώρουχα.
Στην Δανία, επιβάλλεται με νόμο να ελέγχει κάποιος κάτω από το αυτοκίνητό του εάν υπάρχουν παιδιά που κοιμούνται εκεί, πριν ξεκινήσει. Εάν κατά λάθος, όμως, γίνει κάποιο ατύχημα, ο συλληφθείς δεν θα πρέπει να ανησυχεί ιδιαίτερα αφού... η απόδραση από τη φυλακή δεν είναι παράνομη!
Ο βρετανικός νόμος "The Outer Space Act 1986", επιτρέπει στον υπουργό Εσωτερικών να ζητήσει να χρησιμοποιηθεί "ικανή ισχύς", προκειμένου να αποτραπεί μια εξωγήινη εισβολή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εκτός εάν οι εξωγήινοι διαθέτουν άδεια για την εισβολή, οπότε τα πράγματα αλλάζουν.
Σε αυτή την περίπτωση, μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν με τα διαστημόπλοιά τους, και μάλιστα νόμιμα.
Οι νόμοι σχετικά με το αλκοόλ μπορούν να είναι πολύ μπερδεμένοι. Στο Σεντ Λούις δεν μπορείς να πιεις μπίρα σε δρόμο της πόλης, ενώ στο Σικάγο μπορούν να σε συλλάβουν εάν πίνεις όρθιος. Στο Τοπέκα του Κάνσας δεν επιτρέπεται να σου σερβίρουν κρασί σε φλιτζάνι τσαγιού. Στο Κλίβελαντ μόνο ένα άτομο μπορεί να πίνει από ένα μπουκάλι ουίσκι. Στο Σασκατσεγουάν του Καναδά απαγορεύεται το να πίνεις νερό σε μπυραρίες.
Στην Τσεχία δεν υπάρχει στα ταξί μόνο μονή και διπλή ταρίφα. Με νόμο επιβάλλεται να υπάρχει και μία τρίτη, η οποία αρκεί για να πανικοβάλει τον πελάτη. Η τριπλή ταρίφα χρησιμοποιείται σε όλες τις κούρσες ταξί μετά από πυρηνική έκρηξη... 
radar.
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .