>

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

Πανηγυρίζουν στο ΠΑΣΟΚ για τη συμμετοχή

Μεγάλη τονωτική ένεση υπήρξε για το ΠΑΣΟΚ η χθεσινή συμμετοχή στην εσωκομματική ψηφοφορία για την ανάδειξη αντιπροσώπων, καθώς σύμφωνα με την Ιπποκράτους συμμετείχαν τελικά πάνω από 110.000 μέλη και φίλοι.

Η υψηλή συμμετοχή ενισχύει τα μάλα τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ενόψει του Συνεδρίου που ξεκινά την Παρασκευή και αποδυναμώνει τους εσωκομματικούς του αντιπάλους που σχεδιάζουν να θέσουν θέμα πολιτικών που ακολουθούνται, με κυρίαρχο την συμμετοχή ή όχι του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Μια πρώτη ανάγνωση επίσης της συμμετοχής είναι ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα ελέγξει απολύτως την νέα Κεντρική Επιτροπή και συνεπώς το νέο Πολιτικό Συμβούλιο και τον νέο Γραμματέα. 

Το ΠΑΣΟΚ οδηγείται σε ένα Συνέδριο 5.000-6.000 αντιπροσώπων που όμως ουσιαστικά θα κρατήσει μία ημέρα, το Σάββατο, για εσωκομματικό διάλογο, καθώς την Παρασκευή θα μιλήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος και οι εκπρόσωποι των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου που έχουν κληθεί, ενώ την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την εκλογή των νέων οργάνων.

Η δήλωση Βενιζέλου

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αργά το βράδυ χθες προχώρησε στην εξής δήλωση:

«Ευχαριστώ από καρδιάς και συγχαίρω τα μέλη και τους φίλους της Παράταξης που με τη δυναμική, μαζική συμμετοχή τους σήμερα έδειξαν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, αντέχει, αλλάζει, μετασχηματίζεται, αγωνίζεται για τη χώρα και τους πολίτες. 

Ο κόσμος της Δημοκρατικής Παράταξης ξεπέρασε σήμερα κάθε οργανωτική προσδοκία. Η συμμετοχή ξεπερνά κάθε προηγούμενη ανάλογη διαδικασία. Σάρωσε τις μιζέριες και τα κατάλοιπα παλαιών μηχανιστικών αντιλήψεων.

Ο κόσμος της δημοκρατικής παράταξης δήλωσε σήμερα καθαρά ότι στηρίζει τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για την Πατρίδα, αλλά και για την ίδια την Παράταξη που υπάρχει χάριν της Πατρίδας.

Ευχαριστώ θερμά τα στελέχη μας στο κέντρο και σε όλες τις οργανώσεις μας που σήκωσαν το βάρος αυτής της πολύ μεγάλης οργανωτικής προσπάθειας και για το συνέδριο του κόμματος, αλλά για πρώτη φορά και για το συνέδριο της Νεολαίας, οι εκλογές για το οποίο διεξήχθησαν επίσης με υποδειγματικό τρόπο.

Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους προσωπικά, ατομικά, στην ΚΟΕΣ, στις Νομαρχιακές και Δημοτικές Οργανωτικές Επιτροπές. Θα μνημονεύσω όμως ως εκπροσώπους τους τον Πάρη Κουκουλόπουλο ως συντονιστή της ΚΟΕΣ, τον Γιάννη Σουλαδάκη, Πρόεδρο της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης, μαζί με όλα τα μέλη της ΕΚΑΠ.

Το ΠΑΣΟΚ βγαίνει από τη διαδικασία αυτή και θα βγει από το Συντακτικό του Συνέδριο ισχυρό και ριζικά ανανεωμένο. Εγκαθιδρύει μια νέα σχέση ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης με την κοινωνία, με όσους πιστεύουν στις αξίες του ευρωπαϊκού Σοσιαλισμού, της μεγάλης Κεντροαριστεράς.

Αυτό που συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι μια εσωκομματική υπόθεση. Αφορά όλον τον ελληνικό λαό. Όλους τους πολίτες, κάθε οικογένεια, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αγρότες, τη μεσαία τάξη που αγωνίζεται να σταθεί όρθια. Γιατί ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει ότι υπάρχει εγγυητής των εξελίξεων. Σημαίνει ότι υπάρχει εθνική στρατηγική με στόχο, με ρυθμό, με ευαισθησία και με προοδευτικό πρόσημο. Σημαίνει ότι μπορούμε να κάνουμε πράγματα για την ανάπτυξη και την απασχόληση, αλλά και να επιβάλουμε λύσεις για την κοινωνική συνοχή, για την αποκατάσταση αδικιών. 

Όπως γίνεται τώρα με τα μέτρα για την απόλυτη ανεργία, για τις οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο, που αξιώνουν ένα μεγάλο επιθετικό πρόγραμμα κατά της ανεργίας, αλλά και για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Δύο θεμελιώδεις προτάσεις που το ΠΑΣΟΚ προωθεί και στη Βουλή και στον διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους.

Άρα, το Συνέδριό μας που οργανώνεται πια με τους καλύτερους οιωνούς, είναι ένα εθνικό πολιτικό γεγονός. Και καλούμε όλη την κοινωνία να συζητήσει μαζί μας, να προσέξει ξανά αυτά που λέμε. Γιατί ξέρουμε ότι ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας είχε κλείσει τα αυτιά της στο ΠΑΣΟΚ καταλογίζοντάς του ευθύνες –και έχουμε ευθύνες, αλλά όχι τόσο μεγάλες όσο μας καταλόγισε ο ελληνικός λαός. Γι αυτό και σήμερα ξαναβρίσκουμε το νήμα της σχέσης εμπιστοσύνης μαζί του».


Στοιχεία 

Αργά το βράδυ η Ιπποκράτους έδωσε στη δημοσιότητα τα εξής στοιχεία:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
 real.gr
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .