>

Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013

Αμαλιάδα: "Κερνάμε Ελλάδα" (φωτο)

 Ξεκίνησε χτες το απόγευμα στις 17:00 το τριήμερο Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» που πραγματοποιείται στο Κλειστό Γήπεδο Αμαλιάδας με μεγάλη συμμετοχή τοπικών προϊόντων της Ηλείας αλλά και άλλων περιοχών της Ελλάδος.
Στο βοηθητικό κλειστό γήπεδο της Αμαλιάδας τελέσθηκε ο αγιασμός των εγκαινίων από τον Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανό. Χαιρετισμούς πραγματοποίησαν ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννηε Λυμπέρης, ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού κ. Κώστας Τζαβάρας όπου αναφέρθηκε στη σχέση της αγροτικής παραγωγής με τον σύγχρονο πολιτισμένο τρόπο ζωής.
Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Νικολούτσος μιλώντας για το Φεστιβάλ, αναφέρθηκε ότι σκοπός είναι η ενίσχυση των επιχειρήσεων αλλά και η προώθησή τους προς το εξωτερικό, ανοίγωντας νέες αγορές και προωθώντας την εξωστρέφεια με κοινές δράσεις.
Το φεστιβάλ συνεχίζεται σήμερα και αύριο με πλούσιες και ενδιαφέρουσες δράσεις από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες Χαράλαμπος Καφύρας και Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, οι βουλευτές Ηλείας Γιάννης Κουτσούκος, Γιώργος Κοντογιάννης και Διονυσία Αυγερινοπούλου, ο δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός,ο κ. Θόδωρος Βλαγκούλης και άλλοι επίσημα πρόσωπα
Η έκθεση περιέχει συνολικά πάνω απο 100 περίπτερα. Μερικές επιχειρήσεις από την Ηλεία είναι η Κρεατοπαραγωγική Βιομηχανία Κρέατος ΑΦΟΙ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΙ Farm, το εργαστήριο παραγωγής κουλουριών-μπισκότων και συναφών ειδών BISCOTTINO απο το Βαρθολομιό, η πρότυπη μονάδα γάλακτος ΦΑΡΜΑ ΗΛΕΙΑΣ, οι επιχειρήσεις κρασιού ΜΕΡΚΟΥΡΗΜΠΡΙΝΤΖΙΚΗ και ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ,εργαστήριο παραδοσιακών ζυμαρικών ΗΛΙΣ και πολλές ακόμα γνωστές τοπικές επιχειρήσεις.
Μία από αυτές τις εκπλήξεις που ενθουσίασε τους μικρούς επισκέπτες του γευστικού τριημέρου στην Αμαλιάδα είναι ο  Ευτύχης  Μπλέτσας, παρουσιαστής στην «Κουζίνα της Μαμάς» και στο «Food IQ», και δημιουργός της παράστασης «Μουσικομαγειρέματα» που προάγει την Υγεία με Εκπαιδευτική Ψυχαγωγία, όπου δημιούργησε παρέα με τους μικρούς μας φίλουςμ λειτουργώντας τα παιδικά εργαστήρια που είχαν πολλές εκλπήξεις για τα παιδιά.

 iliaoikonomia.
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .