>

Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

Το μυστικό της μακροζωίας η κατανάλωση πολλών δημητριακών και φρούτων

Το μυστικό της μακροζωίας των αιωνόβιων κατοίκων που ζουν στα χωριά της Σικελίας και κατά μεγάλο ποσοστό έχουν περάσει τα 100 χρόνια, έφερε στο φως μια νέα μελέτη από Ιταλούς ερευνητές.
Στα πλαίσια της έρευνας, ζητήθηκε από τους κατοίκους των χωριών αυτών να απαντήσουν αναλυτικά σε ερωτήσεις για τις διατροφικές συνήθειές τους, ενώ τους έγιναν τεστ αίματος και αξιολογήθηκαν οι νοητικές λειτουργίες τους με άλλα τεστ.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Παλέρμο μελέτησαν τους κατοίκους ενός χωριού της κεντρικής Σικελίας.
Από τους 8.328 κατοίκους, οι 19 ήταν άνω των 100 ετών, γεγονός που σημαίνει ότι το συνολικό ποσοστό των αιωνόβιων σε αυτό το χωριό είναι τετραπλάσιο από τον εθνικό μέσο όρο της Ιταλίας.
Όπως αποδείχθηκε, όλοι οι γέροντες είχαν καλή υγεία, δίχως σοβαρές διαταραχές των νοητικών ικανοτήτων και της σωματικής κατάστασης, αν και μερικοί είχαν μειώσεις στην ακοή ή την όρασή τους, αλλά σε φυσιολογικά σε σχέση με την ηλικία τους επίπεδα.
Επίσης φυσιολογικά ήταν και τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων σε όλους.
Τα αποτελέσματα της έρευνας αποκάλυψαν το "ελιξήριο της ζωής" των αιωνόβιων Ιταλών και όπως φαίνεται το μαγικό συστατικό είναι η κατανάλωση πολλών δημητριακών και φρούτων, και η αποφυγή του κόκκινου κρέατος και των υδατανθράκων.
Η έρευνα αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τα στοιχεία προηγούμενων ερευνών, που υποστήριζαν ότι τα δημητριακά, τα οποία είναι πλούσια στις ευεργετικές για τον οργανισμό β-γλυκάνες, αποτελούν τη βάση της σωστής διατροφής εξασφαλίζει στον οργανισμό μακροζωία και ευεξία.
Οι β-γλυκάνες βρίσκονται στη φύση σε πολλά φυτικά προϊόντα και κυρίως στη βρώμη και στα προϊόντα της, δηλαδή στο πίτουρο και στο αλεύρι βρώμης.
Επίσης μεγάλη περιεκτικότητα σε β-γλυκάνες έχει και το κριθάρι και άλλα φυτικά προϊόντα, όπως το στάρι, η σίκαλη και σε πιο χαμηλές ποσότητες και το ρύζι. 
.radar.
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .