>

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

Η ενθρόνιση του νέου Πατριάρχη Βουλγαρίας..ΒΙΝΤΕΟ

 Του ανταποκριτή μας, Ιβάν Ζέκοβ
ΣΟΦΙΑ - Με ιδιαίτερη επισημότητα τελέστηκε η ενθρόνιση του νέου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Νεοφύτου, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στη Σόφια.
Να αναφερθεί ότι η Εκκλησία της Βουλγαρίας, εξέλεξε νέο Προκαθήμενο μετά από 42 ολόκληρα χρόνια.
Στην τελετή παρέστησαν ο Εκπρόσωποι των Ορθοδόξων κατά τόπους Εκκλησιών, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος και ο Τσεχίας κ. Χριστοφόρος, ο Πρωθυπουργός κ. Πλεβνέλιεφ, Υπουργοί, Βουλευτές και χιλιάδες πιστοί που συγκεντρώθηκαν από νωρίς πέριξ του Καθεδρικού Ναού.
Εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου τον Πατριάρχη Νεόφυτο προσφώνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σλίβεν κ. Ιωαννίκιος, ο οποίος στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε: "Αναλμβάνεται το πηδάλιο της Βουλγαρικής Εκκλησίας, σε μια πολύ ταραγμένη και δύσκολη εποχή, όχι μόνο για την Εκκλησία, αλλά και για όλη την Βουλγαρία."
Στη συνέχεια ο κ. Ιωαννίκιος έκανε αναφορά στα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, τονίζοντας ότι σήμερα υπάρχει κρίση αξιών.
Ο νέος Προκαθήμενος της Βουλγαρικής Εκκλησίας, στην αντιφώνησή του, δήλωσε ότι προτεραιτότητα του είναι το φιλανθρωπικό και πνευματικό έργο των κληρικών.
Φώτο: Στέφκα Μπορίσοβα
ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ:

περισσότερα  .  romfea

thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .