>

Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013

Πάγωσαν τον ενιαίο φόρο για τα ακίνητα..

 Την απόφαση παγώσουν το θέμα της φορολογίας των ακινήτων προκειμένου να αποσυρθεί το σενάριο που έχει δει το φως της δημοσιότητας και έγινε δεκτό με ομοβροντία αντιδράσεων ακόμη και από τους κυβερνητικούς βουλευτές έλαβαν οι πολιτικοί αρχηγοί κατά τη διάρκεια της συναντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου.
Προκειμένου, λοιπόν, να αλλάξει το κλίμα και το θέμα να επανατοποθετηθεί σε νέες βάσεις αποφασίστηκε να κρατηθεί το θέμα εκτός επικαιρότητας για ένα χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του οποίου το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να επεξεργαστεί περισσότερα από ένα σεναρια προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.
Το θέμα ανέλαβε να διευθετήσει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε πως «το θέμα δεν βιάζει την κυβέρνηση», ενώ σημείωσε πως «δεν ισχύουν τα σενάρια που ακούγονται για τον ενιαίο φόρο ακινήτων».
Παράλληλα, ο κ. Στουρνάρας, όταν ρωτήθηκε για το ύψος του νέου φόρου και τη σύγκρισή του με το ΕΕΤΗΔΕ που ισχύει σήμερα, υπογράμμισε πως «ακόμα τρέχουν σενάρια και η γενική δήλωση που έχω κάνει πως ότι παίρναμε θα παίρνουμε, ισχύει».
Με την «αναλογία» αυτή, ήταν αντίθετες οι δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, ο οποίος για το θέμα της φορολόγησης ακινήτων, αφού είπε ότι δεν μπήκαν σε λεπτομέρειες για το φόρο ακινήτων, σημείωσε: «Να είστε βέβαιοι ότι η τελική ρύθμιση θα είναι εκείνη που θα ελαφρύνει τους Έλληνες πολίτες για τα ακίνητά τους».
Τι δήλωσαν Βενιζέλος και Κουβέλης
Κύρια θέματα στην συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ήταν η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής όπου θα συζητηθεί το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Σχέδιο της ΕΕ, τα αιτήματα των αγροτών και η πορεία της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με όσα δήλωσαν εξερχόμενοι από το Μαξίμου οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης.
Όπως είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης οι τρεις αρχηγοί συζήτησαν για τα αιτήματα των αγροτών, δίνοντας απάντηση σε πάρα πολλά από αυτά, ενώ αναφέρθηκαν και σε ζητήματα της πραγματικής οικονομίας αναζητώντας τρόπους για την αναθέρμανση της αγοράς.
Ο κ. Κουβέλης ανέφερε παράλληλα, ότι έκανε παρέμβαση ώστε να προωθηθούν έκτακτα μέτρα για τους ανέργους, ειδικότερα τους νέους και τις νέες.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συζήτηση του θέματος των αγροτών από τους πολιτικούς αρχηγούς, τονίζοντας πως η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει νέα προοπτική στους αγρότες, σημειώνοντας πως μέσα από την ελληνική γεωργία θα οικοδομηθεί το πλαίσιο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
Επεσήμανε, παράλληλα, πως στην επόμενη συνάντηση οι τρεις αρχηγοί θα επικεντρωθούν στα ζητήματα της πραγματικής οικονομίας, την ανάπτυξη και την ανεργία.
Για το φόρο ακίνητης περιουσίας δήλωσε πως δεν είναι κάτι που επείγει, σημειώνοντας πως δεν θα πρέπει να δίνει κανείς βάση στα σενάρια. Υπογράμμισε πως θα είναι ένα σύστημα δίκαιο και αναλογικό, όπου θα πληρώνουν περισσότεροι όσο το δυνατόν λιγότερα.
.iefimerida
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .