>

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013

Ολάντ: Στηρίζω τις κινήσεις της Ελλάδας για την ελληνική ΑΟΖ

Με "πλάτη" τις γαλλικές φρεγάτες που θα νοικιάσει η Ελλάδα θα γίνουν οι έρευνες για πετρέλαιο
- Ολάντ: Αν η Γαλλία μπορεί να συμβάλει στο να γίνει από κοινού διερεύνηση πλουτοπαραγωγικών πόρων θα το κάνει
- Θα στηρίξω τις κινήσεις της Ελλάδας για την ελληνική ΑΟΖ
- Είμαι εδώ για να ενισχύσω τις επενδύσεις - Να εκμεταλλευτούμε μαζί τα κοιτάσματα
- Ο Γάλλος Πρόεδρος αναχώρησε από την Ελλάδα στις 19:30
Η επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην Ελλάδα ήταν κάτι παραπάνω από σημαντική. Σε όποια συνάντηση κι αν έκανε, από τις δηλώσεις του μετά την συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, μέχρι και την ομιλία του στους Γάλλους της Ελλάδας, οι αναφορές του στις σχέσεις των δυο χωρών ήταν θερμές.

Αν δει κανείς πέρα από τις βαρύγδουπες εκφράσεις για νεο κεφάλαιο στις ελληνογαλλικές σχέσεις, θα διαπιστώσει ότι τα πιο σημαντικά που ειπώθηκαν ήταν εκείνα για την ενέργεια και την ΑΟΖ. Με άλλα λόγια: πετρέλαια!

Αν συνδυάσει κανείς μάλιστα το γεγονός ότι έχει ήδη συμφωνηθεί να μας νοικιάσει η Γαλλία φρεγάτες οι οποίες θα περιπολούν στο Αιγαίο τότε είναι πολύ πιθανό να έχουμε εξελίξεις στο θέμα των υδρογονανθράκων.

Όταν ο Ολάντ, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ανακήρυξης της ελληνικής ΑΟΖ, τόνισε ότι είναι μια ευκαιρία για την Ελλάδα και την Ευρώπη η ύπαρξη κοιτασμάτων.

«Είναι ευκαιρία για την Ελλάδα και την Ευρώπη η ύπαρξη υδρογονανθράκων. Εδώ θα επικρατήσει το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας. Αν η Γαλλία μπορεί να συμβάλει στο να γίνει από κοινού διερεύνηση πλουτοπαραγωγικών πόρων θα το κάνει».

Για το ίδιο θέμα, ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι η Ελλάδα θα μπορεσει να γίνει κόμβος υδρογονανθράκων για ολόκληρη την Ευρώπη και μαζί με την Κύπρο να διαδραματίσει έναν ρόλο. Θα μπορέσουμε, όπως είπε, «να εφοδιάσουμε την Ευρώπη με ευρωπαϊκές πηγές».

Αναφορικά με την ανακήρυξη της ΑΟΖ, είπε ότι θα το πράξει με τις σωστές κινήσεις, παρατήρησε ότι τα κοιτάσματα βρίσκονται στον ελληνικό χώρο και πως η χώρα μας είναι προσανατολισμένη στη φιλία συνεργασία με τους γείτονές της, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι σε περίπου 15 ημέρες θα επισκεφθεί την Τουρκία.

Ο Γάλλος Πρόεδρος δεν έπαψε επίσης να καλεί τις γαλλικές εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα και να δείχνει κατανόηση για την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ελληνικός λαός.
newsit.
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .