>

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

Οι πολιτικοί, για να διατηρήσουν την εξουσία τους, παραπλανούν τους ψηφοφόρους

 Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας, ο κ. Βούκομπρατ ενδιαφέρθηκε να μάθει, με ποιον από τους ηγέτες των Βαλκανίων συναντήθηκα όταν δούλευα στα Βαλκάνια. Αυτό ήταν ένα από τα θέματα της συζήτησής μας.
Μπορεί στο αμέσως προσεχές μέλλον να εμφανιστεί στα Βαλκάνια νέος πολιτικός του επιπέδου του στρατάρχη Τίτο, ο οποίος θα μπορούσε να συνενώσει και πάλι τις διαφορετικές από άποψη επιπέδου ανάπτυξης και νοοτροπίας χώρες της περιοχής;
- Θα ήθελα να σημειώσω ότι δεν ήταν ο Τίτο που δημιούργησε τη Γιουγκοσλαβία. Η χώρα αυτή δημιουργήθηκε πριν το Β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Είχε κληρονομήσει χώρα, η οποία ήδη υπήρχε προτού αυτός γίνει ηγέτης.
Σήμερα δεν υπάρχει κανένα νόημα να δημιουργηθεί νέα Γιουγκοσλαβία. Πρώτον, διότι τα Βαλκάνια είναι μέρος της Ευρώπης. Δεν είναι ρεαλιστικό να νομίζει κανείς ότι τέτοια νέα κράτη, όπως η Κροατία, η Βοσνία, η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και άλλα, θα αποδεχτούν να ενωθούν πολιτικά. Δεύτερον, δεν υπάρχει κανένα νόημα να αναζητείται προσωπικότητα, η οποία θα μπορούσε να συνδέσει πολιτικά όλες τις πρώην Δημοκρατίες. Σήμερα το σημαντικότερο είναι να συνειδητοποιήσουν το κύριο όλοι, όσοι ζουν στα Βαλκάνια ότι χωρίς οικονομική ενότητα, χωρίς πολιτιστική ενότητα, χωρίς κοινή επιδίωξη να γίνουν μέρος της Ευρώπης και της παγκόσμιας κοινότητας δεν υπάρχει περαιτέρω μέλλον. Μόνο μαζί μπορούμε να είμαστε ισχυρότεροι και απ΄αυτό θα εξαρτηθεί η σταθερότητα όλης της περιοχής, του νότου της Ευρώπης. Εφόσον τη δεκαετία του ΄90, την περίοδο των αδιάκοπων πολέμων, κατά την οποία με τα όπλα στα χέρια προσπαθούσαμε να ξεκαθαρίσουμε τις σχέσεις μας, μετατρέψαμε την κάποτε πολιτισμένη και σεβαστή στον κόσμο Γιουγκοσλαβία σε άθλιο αντικείμενο. Σήμερα μας διευθύνουν πολιτικοί-συνταξιούχοι από την ΕΕ, που μας διδάσκουν συνεχώς πώς να ζήσουμε. Αποδεικνύεται ότι όλη την κυριαρχίας μας, την έχουμε αναθέσει στους γείτονές μας στην Ευρώπη, οι οποίοι καθορίζουν το μέλλον μας. Και λένε σήμερα στους λαούς της πρώην Γιουγκοσλαβίας, τι μπορούν να κάνουν και τι δεν τους επιτρέπεται. Και τι συμβαίνει στο ίδιο το σπίτι μας, στο οποίο έχουμε από καιρό πάψει να είμαστε αφεντικά.
Κάναμε μεγάλο λάθος, όταν νομίζαμε ότι τα Βαλκάνια είναι το κέντρο του κόσμου. Για μας κανείς δεν ήξερε τίποτα. Γι΄αυτό και προσπαθούσαν να επιλύσουν τη σύγκρουση στα Βαλκάνια βάσει ασαφών σχεδίων. Μετά τη πτώση του τείχους του Βερολίνου και τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης οι Ευρωπαίοι βρίσκονταν σε κατάσταση ευφορίας. Δεν ήξεραν τι να κάνουν με τη Γιουγκοσλαβία. Γι΄αυτό και πληρώσαμε τέτοιο τίμημα για τη διάλυσή της. Και το κύριο είναι ότι οι Ευρωπαίοι και σήμερα δεν ξέρουν τι να κάνουν με τα Βαλκάνια. Γι΄αυτό η σωτηρία μας βρίσκεται στα ίδια τα χέρια μας. Μόλις η διεθνής στρατιωτική δύναμη εγκαταλείψει τη Βοσνία, αμέσως θα ξεσπάσουν και πάλι διάφορες ένοπλες συγκρούσεις.
Και ακόμη μέχρι σήμερα στα Βαλκάνια οι πολιτικοί, προκειμένου να διατηρήσουν την εξουσία τους, δεν παύουν να παραπλανούν τους ψηφοφόρους. Για τους πολιτικούς το σημαντικότερο είναι να παραμείνουν στις θέσεις τους. Όλοι μετατρέπονται σε λαϊκιστές, όλοι ψεύδονται και όλοι υπόσχονται, γνωρίζοντας εκ των προτέρων, ότι τίποτα από όλα αυτά δεν θα γίνει. Μάλιστα οι ίδιοι έρχονται και πάλι στην εξουσία, υπόσχονται και πάλι και ποτέ τίποτα δεν κάνουν για το λαό τους. Ως αποτέλεσμα η χώρα μόνο γίνεται φτωχότερη, κατρακυλά όλο και χαμηλότερα. Και φτάνει σε ένα στάδιο, στο οποίο όλα εκρήγνυνται.
greek.ruvr.ru
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .