>

Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013

Έντονες διαμαρτυρίες στο κέντρο του Πύργου για τα ΤΕΙ - "Τα άκουσε" κι ο Κατσιφάρας (Νεότερα, Φωτο, βίντεο)

Συνεχίστηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στον Πύργο οι έντονες αντιδράσεις και οι διαμαρτυρίες, πολιτών, φοιτητών, και φορέων, για το σχέδιο "ΑΘΗΝΑ" που ...αποψιλώνει στο μέγιστο βαθμό τις Σχολές ΤΕΙ σε ότι αφορά την παρουσία τους, τόσο στον Πύργο, όσο και στο Νομό.
Πλήθος παρευρισκομένων, αρχικά σε συγκέντρωση - συνέλευση για το θέμα (που είχε συγκληθεί το απόγευμα στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου), με το άκουσμα της είδησης ότι σχεδόν δίπλα, στα γραφεία του Επιμελητηρίου, που διεξαγόταν ημερίδα (σχετική με θέματα ΕΣΠΑ) παρευρισκόταν, μεταξύ άλλων, κι ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσαφάρας, αρχικά εισήλθαν μέσα στην αίθουσα, μεταφέροντας τη διαμαρτυρία τους.
Κι ακολούθως έκλεισαν συμβολικά για κάποιο διάστημα την οδό Πατρών, σε εκείνο το ύψος.
Ενώ με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, περίμεναν τον κ. Κατσιφάρα. Που φεύγοντας, συνομίλησε μαζί τους, και τόνισε μεταξύ άλλων ότι "κι εγώ και η Περιφέρεια είμαστε αντίθετοι και θα αγωνιστούμε όλοι μαζί, σε κοινό αγώνα για να μην περάσουν όσα προβλέπει το συγκεκριμένο σχέδιο".
Ακολούθως, αποχώρησε (χωρίς κανένα ...ευτράπελο), ενώ οι συγκεντρωμένοι επανήλθαν επί του οδοστρώματος.
 

 Βιντεο με την διακοπή της ημερίδας ΕΣΠΑ

ΝΕΟΤΕΡΑ
*** Το βέβαιο είναι ότι παραμένει πολύ μεγάλη, και μάλιστα γίνεται μεγαλύτερη όσο δε δίνονται ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ δεσμεύσεις - απαντήσεις για το τόσο μεγάλο αυτό θέμα, η αγανάκτηση, για την κατάργηση των τμημάτων ΑΤΕΙ στην Ηλεία.
Αυτό που πρώτα απ' όλα ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ είναι, Ανεξάρτητο-Αυτόνομο Τ.Ε.Ι, τα τμήματα του οποίου να έχουν το ίδιο και χωρίς καμία μεταβολή, γνωστικό αντικείμενο με τα τμήματα που λειτουργούν σήμερα.
Σε ότι αφορά τη συντονιστική επιτροπή που έχει προκύψει από τη συγκέντρωση - συνέλευση το βράδυ της Τρίτης (στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου), πολιτών, φοιτητών, και φορέων, θα αποφασίσει άμεσα δράσεις οι οποίες θα αποτελούνται από δυναμικές ενέργειες/κινητοποιήσεις
* Ενώ την Πέμπτη και ώρα 16.00 έχει προγραμματιστεί Γενική Συνέλευση των σπουδαστών του Τ.Ε.Ι. (στην οποία θα παρευρεθούν και μέλη της παραπάνω συντονιστικής επιτροπής, για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων δράσης).

 iliaoikonomia.
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .