>

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

Ξεκινάει ο επιφανειακός καθαρισμός του Θερμαϊκού

Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου και ώρα 10.30, παρουσία του υπουργού Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρου Καράογλου, θα υπογραφούν στο ΥΜΑΘ οι συμβάσεις των εταιρειών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υπουργείου, αναλαμβάνοντας να καλύψουν εξ' ολοκλήρου το ποσό που απαιτείται για τον επιφανειακό καθαρισμό του Θερμαϊκού κόλπου για το έτος 2013.
Οι συμβάσεις θα υπογραφούν με εταιρεία που διαθέτει ειδικά διαμορφωμένο αντιρρυπαντικό σκάφος, στο γραφείο του υπουργού Μακεδονίας και Θράκης.
Αμέσως μετά, στην αίθουσα συσκέψεων του ΥΜΑΘ και ώρα 11.00, ο κ. Καράογλου έχει προγραμματίσει σύσκεψη εργασίας με θέμα: «Στρατηγικές περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των πολιτών για τα προβλήματα του Θερμαϊκού Κόλπου».
Στη σύσκεψη έχουν προσκληθεί ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Γεώργιος Καρατάσος,  οι τέσσερις διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης μαζί με τους υπεύθυνους των  αντίστοιχων γραφείων Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθ. Κορδελιού-Βερτίσκου, καθώς και  ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα-Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα, Θεμιστοκλής Κουϊμτζής.
Σκοπός της σύσκεψης είναι ο συντονισμός και η συνεργασία των παραπάνω φορέων σε πρακτικές περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μαθητών, εκπαιδευτικών και πολιτών, σε θέματα που αφορούν στην προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος του Θερμαϊκού Κόλπου.
thesspress.
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .