>

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013

Απεργία για κλάματα

 Η ΕΣΗΕΑ κάλεσε τα μέλη της να απεργήσουν την περασμένη Τρίτη. Και οι δημοσιογράφοι των εφημερίδων και των τηλεοπτικών σταθμών πειθάρχησαν.

Όμως η ενημέρωση δεν έλειψε.

Η κρατική Τηλεόραση, ανεξαρτήτως πως, παρουσίασε ειδησεογραφικό πρόγραμμα, αναλυτικό και πλήρες. Και μαζί της όλα τα νέα ηλεκτρονικά μέσα.

Με εξαίρεση τις ιστοσελίδες των εφημερίδων, όλες οι υπόλοιπες ανέβασαν ειδήσεις, σχόλια και κάλυψαν χωρίς περιορισμούς και επιφυλάξεις την τρέχουσα επικαιρότητα.

Με άλλα λόγια, εκλείποντος του ανταγωνισμού, βρήκαν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με το ευρύτατο αναγνωστικό κοινό.

Ουσιαστικά, με την απεργία της ΕΣΗΕΑ πριμοτοδοτήθηκαν τα νέα ηλεκτρονικά μέσα που δεν πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές, που δίνουν - όποτε δίνουν - αμοιβές της πλάκας, κατακλέβουν τους πάντες και τα πάντα και γενικώς δεν τηρούν τους κώδικες δεοντολογίας, που η ΕΣΗΕΑ έχει εμπνευσθεί και καθιερώσει.

Και αντιθέτως τιμωρήθηκαν οι οργανωμένες επιχειρήσεις του Τύπου και της ενημέρωσης, οι οποίες,αν μη τι άλλο, δίνουν μάχη προκειμένου να διατηρηθούν σε αξιοπρεπή επίπεδα οι αμοιβές των επαγγελματιών δημοσιογράφων και να καταβάλλονται στην ώρα τους οι υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ειρήσθω εν παρόδω με την απεργία της η ΕΣΗΕΑ διεκδικούσε, πέραν των άλλων και την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την ύπαρξη των οποίων ούτε καν γνωρίζουν, τα προκλητικώς ευνοηθέντα νέα ηλεκτρονικά μέσα.

Με άλλα λόγια η απεργία της Τρίτης ήταν για κλάματα. Και όσοι δεν το καταλαβαίνουν δεν ξέρουν που πατούν και που πηγαίνουν.

ΤΟ ΒΗΜΑ

thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .