>

Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Έβρου διεκδικούν:

Με μεγάλη συμμετοχή αγροτών, κτηνοτρόφων, αλλά και πολλών άλλων πολιτών πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Ορεστιάδα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών και κτηνοτρόφων του Βορείου Έβρου μπροστά στην Αγροτική Τράπεζα.
Από νωρίς το πρωί οι αγρότες με τα τρακτέρ τους, που ήταν παραταγμένα σε Σάκκο και Θούριο, ξεκίνησαν για το κέντρο της πόλης και επί μία περίπου ώρα απέκλεισαν την Λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως στο ύψος της Πλατείας και της ΑΤΕ με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.
Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Έβρου, έχοντας την συμπαράσταση και άλλων φορέων της περιοχής, αλλά και πολιτών διεκδικούν:
1. Να πληρώσει ότι άμεσα οφείλει το κράτος στους αγρότες  από αποζημιώσεις (εξισωτική,  καταστροφές-ΠΣΕΑ, κά) και καμία μείωση  της επιστροφής του ΦΠΑ  του 2012 .
2. Να αποζημιωθούν οι παραγωγοί βαμβακιού  από τον ΕΛΓΑ από τις ζημιές που προήλθαν από πράσινο σκουλήκι και να δοθεί ολόκληρη η συνδεδεμένη ενίσχυση σε όσους δεν πιάσουν το καθορισμένο πλαφόν παράδοσης βαμβακιού.
3. Επιδότηση των ζωοτροφών και μέτρα ενίσχυσης για αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής.
4. Να εξασφαλιστούν άτοκα δάνεια με περίοδο χάριτος όσο κρατάει η κρίση στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, για να μπορέσουν να καλλιεργήσουν τη νέα περίοδο.
5. Να εξασφαλιστεί η εξόφληση των παραγωγών από βιομηχανίες και εμπόρους σε βαμβάκι, τομάτα, γάλα κ.λπ. που παραμένουν απλήρωτοι πολλούς μήνες.
6. Αφορολόγητο (τράνζιτ) πετρέλαιο στους αγρότες για την οικογενειακή αγροτική εκμετάλλευση , όπως γίνεται με τους εφοπλιστές.
7. Μείωση του κόστους παραγωγής με την κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, και μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ κατά 30%.
8. Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών, σε όλα τα φυτικά και ζωικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα. Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής. Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή, τιμαριθμική αναπροσαρμογή τους και κατάργηση όλων των "νόμιμων" και "παράνομων" παρακρατήσεων.
9. Αρνούμαστε να πληρώσουμε χαράτσια και πρόστιμα (ΔΕΗ, ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, Γεωτρήσεις κ.ά).
10. Αφορολόγητο εισόδημα 40.000,00 € για κάθε ζευγάρι αγροτών και 5.000,00 € για κάθε παιδί, μείωση των συντελεστών φορολογίας από εκεί και πάνω, φορολόγηση με 45% των ΑΕ και ΕΠΕ.
11. Απαγόρευση κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού της αγροτικής εκμετάλλευσης με εμπορική αξία έως 300.000 ευρώ, με διαγραφή τόκων και πάγωμα πληρωμής χρεών, όσο διαρκεί η κρίση.
12. Προστασία της εγχώριας παραγωγής από αθρόες εισαγωγές και παράνομες ελληνοποιήσεις σε γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία.
13. Να επανέλθει ο ΕΛΓΑ στον προηγούμενο νομό για την καταβολή της εισφοράς, με βάση τα τιμολόγια και την πραγματική παραγωγή του κάθε κτήματος.  ΕΛΓΑ αποκλειστικά κρατικό φορέα με πλήρη ασφάλιση, από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους στην παραγωγή και στο κεφάλαιο. Αποζημίωση στο  100% της ζημιάς.
14. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με κατάργηση στα χαράτσια στα νοσοκομεία και στη συμμετοχή στα φάρμακα της εξέτασης και τη συνταγογράφηση των φαρμάκων. Κατάργηση των αυξήσεων στη συμμετοχή για τον ΟΓΑ των φτωχομεσαίων αγροτών.
15. Νομιμοποίηση και παροχή δωρεάν της υποδομής ηλεκτροδότησης των σταβλικών εγκαταστάσεων.
16. Σύγχρονη αντιπλημμυρική προστασία του Έβρου
Στη συνέχεια αποφασίστηκε τα αγροτικά οχήματα να παραταχθούν στην Βιομηχανική περιοχή έξω από το Εργοστάσιο Ζάχαρης, αναμένοντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης επί των αιτημάτων τους. 

radioevros.
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .