>

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

Κρέας αλόγου σε κατεψυγμένα βόεια προϊόντα στον Πειραιά

 Το διατροφικό σκάνδαλο με την ύπαρξη κρέατος αλόγου σε βόεια προϊόντα έκανε την εμφάνισή του και στην Ελλάδα, καθώς ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων εντόπισε δύο θετικά δείγματα από τα 26 που έχουν ελεγχθεί.
Τα δύο δείγματα αφορούν σε ισάριθμες παρτίδες βόειου κατεψυγμένου κρέατος συνολικής ποσότητας 1.064 κιλά με την επισήμανση «Frozen beef meat neck» και «Frozen beef meat topside» της επιχείρησης «Ζηκούδη Βασιλική», οι οποίες είχαν εισαχθεί από τη Ρουμανία και έχουν ήδη δεσμευθεί από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά στις 14 Φεβρουαρίου 2013.
Όπως ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ, από την αρχή του «σκανδάλου» μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί στα εργαστήρια 76 δείγματα από παραγωγικές - μεταποιητικές μονάδες κρέατος, catering, ψυκτικές αποθήκες και επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου. Ελέγχθησαν τα 26, μέρος των οποίων ήταν τα δύο που βρέθηκαν θετικά.
Οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων θα συνεχιστούν, προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο κατανάλωσης κρέατος αλόγου εν αγνοία των καταναλωτών.
.iefimerida.
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .