>

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

Σε μονάδες του Έβρου ο υπουργός Εθνικής Αμυνας

Ως τον ισχυρότερο βραχίονα της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας, χαρακτήρισε τα στελέχη και το σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος από το πρωί πραγματοποιεί επίσκεψη στις έδρες της 12ης και της 16ης Μεραρχίας Πεζικού στον Έβρο.
Όπως είπε, στόχος της περιοδείας του είναι να ενημερωθεί και να ανταλλάξει απόψεις με αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και στρατεύσιμους που υπηρετούν στην περιοχή. Εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για τις υπηρεσίες που προσφέρουν, ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε πως για να είναι σε θέση η Ελλάδα« να προχωρεί στη δύσκολη προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας, αυτό οφείλεται σε αυτά τα παιδιά που είναι εδώ και στα νησιά μας και φροντίζουν για να έχουμε ειρήνη και ασφάλεια».
Σε ερώτηση αν προβληματίζουν την ηγεσία του υπουργείου τα περιστατικά των δύο αυτοκτονιών που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα στον Έβρο, ο υπουργός απάντησε ότι έχει δώσει αυστηρές εντολές, από την ηγεσία μέχρι και τον διοικητή της πιο απομακρυσμένης μονάδας, να σκύβουν με πατρική στοργή και φροντίδα πάνω στα στρατευμένα παιδιά. «Πρέπει να τους δίνουμε κάθε είδους υποστήριξη για να μπορούν να φέρουν σε πέρας τη θητεία τους, με κέφι φιλότιμο και επιτυχία», δηλωσε και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και γραπτές εντολές προς αυτή την κατεύθυνση.
Αναφορικά με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν  τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ο κ. Παναγιωτόπουλος επανέλαβε πως τα θέματα αυτά απασχολούν σε συνεχή βάση την ηγεσία του υπουργείου, δεδομένου ότι οι στρατιωτικοί σηκώνουν  βαρύ φορτίο στις πλάτες τους, μετά τις αναγκαίες -όπως τις χαρακτήρισε- περικοπές.
«Θέλω να υπογραμμίσω ότι όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων- αξιωματικοί, υπαξιωματικοί -έχουν αποσυνδέσει τα όποια προβλήματα μιας δύσκολης πραγματικότητας, από την επιτέλεση του καθήκοντος. Αφοσίωση στην πατρίδα, αφοσίωση στο καθήκον, τιμούν τον όρκο που έχουν δώσει στο Σύνταγμα και στην Ελλάδα. Και από τη δική μας πλευρά, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να γίνει η καθημερινότητά τους λιγότερο δύσκολη», κατέληξε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

naftemporiki
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .