>

Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013

Σε συνομιλίες σε επίπεδο προέδρου με το ΣΥΡΙΖΑ, λέει ότι βρίσκεται η Λ. Κατσέλη

 Την πτώση της κυβέρνησης συνεργασίας μέχρι το φθινόπωρο προβλέπει η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη, «εφόσον συνεχιστεί η πολιτική του συμβιβασμού με τις απαιτήσεις των δανειστών», όπως αναφέρει. Παράλληλα, η κ. Κατσέλη, σημειώνει ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με το ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο προέδρου. 
Σε δηλώσεις που έκανε στην «Εφημερίδα των Συντακτών», η κ. Κατσέλη προτείνει ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης από ευρύτερη συμπαράταξη προοδευτικών δυνάμεων. Αποκαλύπτει επίσης ότι δέχθηκε διερευνητική κρούση από το ΠΑΣΟΚ για ενδεχόμενη επιστροφή της σε αυτό, αλλά απάντησε αρνητικά.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τα όσα ακούγονται περί σχεδίου να μπει η Ελλάδα στο ΔΝΤ μέσω τεχνητής διόγκωσης του χρέους, η Λούκα Κατσέλη σημειώνει: «Κανένας σώφρων πολιτικός δεν θέλει να δει τη χώρα του σε καθεστώς επιτήρησης ή σε πρόγραμμα του ΔΝΤ. Αυτά είναι αστεία. 
» Υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες. Επειδή ο κ. Σαμαράς δεν είχε ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο και ο κ. Βενιζέλος θέλει να αποποιηθεί τις δικές του ευθύνες, το ίδιο και η ΔΗΜΑΡ, έχουν κάθε κίνητρο και τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης να επικεντρώνουν τη συζήτηση στη συμμετοχή η μη του ΔΝΤ στο Μηχανισμό Στήριξης, στο πρώτο μνημόνιο, και όποτε δίνεται η ευκαιρία στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ το 2009!»
Σημειώνει, επίσης, ότι το πραγματικό ερώτημα είναι γιατί η συγκυβέρνηση αποδέχθηκε χωρίς καμία αντίρρηση ακόμα πιο σκληρά και αδιέξοδα μέτρα στο δεύτερο και το τρίτο μνημόνιο. 
eklogika.
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .