>

Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013

Αλλάζουν οι προϋποθέσεις για την παροχή σύνταξης σε ανασφάλιστους

 Ο ΟΓΑ προχωρά σε τροποποιήσεις στις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι ανασφάλιστοι υπερήλικες προκειμένου να λαμβάνουν σύνταξη.
Συγκεκριμένα, έχουν ήδη αποσταλεί μέσω ταχυδρομείου επιστολές στις οποίες αποσαφηνίζονται οι όροι για τη συνέχιση καταβολής των συντάξεων στους δικαιούχους, οι οποίοι αναμένεται να λάβουν τις επιστολές τις επόμενες μέρες, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να εξακολουθήσουν να λαμβάνουν την οικονομική αυτή παροχή.
Όπως έχει οριστεί, οι ανασφάλιστοιυπερήλικες θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους, δεν θα πρέπει να λαμβάνουν σύνταξη από κάποιον άλλο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης ή από το Δημόσιο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ σε περίπτωση που είναι παντρεμένοι, ο σύζυγος ή η σύζυγός του δικαιούχου δεν πρέπει να λαμβάνει σύνταξη μεγαλύτερη από το πλήρες ποσό της συνταξιοδοτικής παροχής, λόγω γήρατος, του άρθρου 4 του ν. 4169/1961. Επίσης προϋπόθεση για την καταβολή της σύνταξης είναι οι δικαιούχοι να μένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα 20 χρόνια πριν από την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης, ενώ το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημά τους δεν πρέπει υπερβαίνει τις 4.320 ευρώ. Στην περίπτωση που είναι παντρεμένοι, το συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνά τις 8.640 ευρώ.
seleo.
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .