>

Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

Αυξάνονται τα δείγματα κλιμάκωσης της κρατικής βίας


Ανεξάρτητη έρευνα να ρίξει φως στην υπόθεση της κακοποίησης των τεσσάρων νεαρών


Τα εμφανώς κακοποιημένα πρόσωπα των νεαρών που δόθηκαν αλόγιστα στη δημοσιότητα, δείχνουν τη νοοτροπία που κυριαρχεί σε όργανα της ελληνικής Αστυνομίας, με την κάλυψη τις περισσότερες φορές της πολιτικής ηγεσίας της. Είναι προφανέστατη η βάναυση κακοποίηση των νεαρών, αφού τα τραύματα δεν ήταν απόρροια της όλης επιχείρησης που προηγήθηκε της σύλληψης τους.

Επειδή, δυστυχώς, ανάλογα περιστατικά μας έχουν απασχολήσει επανειλημμένα - ειδικά στο πρόσφατο παρελθόν – και σήμερα πληθαίνουν, η έρευνα για τις συνθήκες κακοποίησής τους χρειάζεται αυτή τη φορά να γίνει έξω από τις περιβόητες ΕΔΕ, οι οποίες συνήθως δικαιολογούσαν πρακτικές και δεν ερευνούσαν πραγματικά τα περιστατικά. Σε μια ανεξάρτητη έρευνα που μπορούν να διατάξουν και εποπτεύσουν οι δικαστικές Αρχές σκόπιμο είναι να συμμετάσχουν στη διαδικασία της και οι εκπρόσωποι των οικογενειών τους, οι οποίοι καταγγέλλουν τα βασανιστήρια που υπέστησαν οι παθόντες.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι, καταδίκασαν όπως σ' όλες τις ανάλογες περιπτώσεις τη βία, απ' όπου κι αν εκπορεύεται ή όπου κι αν χρησιμοποιείται και θεωρούν ότι μόνο μια ανεξάρτητη έρευνα μπορεί να ρίξει φως στην υπόθεση. Δυστυχώς η κατά συρροή κατάχρηση εξουσίας και αυθαιρεσίας από όργανα της ΕΛΑΣ, η συνεχιζόμενη ατιμωρησία των δραστών τέτοιων ενεργειών, η επίδειξη δύναμης της ΕΛΑΣ και η συγκάλυψη ή μη απόδοση ευθυνών σε αστυνομικά όργανα, φανερώνουν κλιμάκωση της κρατικής βίας.

Η επανάληψη πρακτικών συγκάλυψης, όπως πριν λίγους μήνες επισήμαναν με επιστολή τους στον κ. Δένδια οι Οικολόγοι Πράσινοι, είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει στη καταδίκη και τον διεθνή διασυρμό της χώρας, για συμβάντα που σε ευρωπαϊκή χώρα φαίνονται αδιανόητα.


Περισσότερες πληροφορίες:

Ευαγγελία Κιρκινέ, κιν 6977958363

thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .