>

Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013

iPhone mini: Η Apple ετοιμάζει για το 2014 ένα φθηνότερο iPhone

 Η Apple βλέπωντας ότι υπάρχει ζήτηση στην αγορά για το iPhone της, αλλά ο κόσμος δυσκολεύεται να διαθέσει τόσα πολλά χρήματα για ένα κινητό, ετοιμάζει να κυκλοφορήσει το iPhone mini.

Κανένα απολύτως στοιχείο, καμία διαρροή, κανένα κλεμμένο πρωτότυπο δεν δικαιολογεί τις συζητήσεις που διεξάγονται τις πρώτες ημέρες του 2013 γύρω από το “iPhone mini”. Εντούτοις, η διαρκής άνοδος των πωλήσεων της Samsung, του μεγαλύτερου ανταγωνιστή της Apple στην πολυπληθή, κατά τα άλλα, αρένα των smartphone, οδηγεί τους αναλυτές σε υποθέσεις για τις ενέργειες στις οποίες θα έπρεπε, φρονούν, να προβεί η Apple για να την αντιμετωπίσει.
Θα έπρεπε να υπάρχει ένα φτηνότερο iPhone, λένε, και αφού κάτι τέτοιο δεν φαίνεται πιθανό μειώνοντας δραστικά την τιμή των μοντέλων που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά, υποθέτουν ότι ένα iPhone “mini”, που θα διατηρούσε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, όχι όμως το μέγεθος του iPhone θα έλυνε το πρόβλημα.
Το περιοδικό Forbes γράφει στην διαδικτυακή του έκδοση πως κάτι τέτοιο θα σήμαινε αυξημένες πωλήσεις σε χώρες με μεγάλο πληθυσμό και χαμηλά εισοδήματα όπως η Κίνα ή η Ινδία.
Η Strategy Analytics, για παράδειγμα, εκτιμά πως ένα λιλιπούτειο iPhone θα μεταφραζόταν σε «εκατοντάδες εκατομμύρια» νέους πελάτες για την Apple. Μάλιστα, οι αναλυτές της επιμένουν ότι η Apple θα εξαναγκαστεί να διαθέσει ένα φτηνότερο iPhone μέσα στα επόμενα τρία χρόνια για όλους όσοι δεν δύνανται να αγοράσουν το iPhone των 740+ ευρώ. Πάντως, προς το παρόν η πορεία του iPhone 5 δεν δικαιολογεί μια τέτοια απόφαση, λέει ο επικεφαλής της εταιρείας μελετών, Neil Mawston.
Στοιχεία για το iPhone 5 και το S III
Το iPhone 5 πωλείται στην Ελλάδα στα 739 ευρώ για το iPhone 16GB, στα 855 ευρώ για το iPhone 32GB, και στα 976 ευρώ για το iPhone 64GB.
Το Samsung Galaxy S III 16GB πωλείται σε έκδοση 4G στα 730 περίπου ευρώ,
H έκδοση 3G του SIII 32GB πωλείται στα 560 ευρώ
Το iPhone 5 έχει οθόνη 4 ιντσών
το Samsung Galaxy S III έχει οθόνη 4,8 ιντσών
H Samsung προτείνει επίσης το Samsung Galaxy Note II στις 5,5 ίντσες, (στα 730 ευρώ)
Κυκλοφορεί Samsung Galaxy S III mini στις 4 ίντσες αντί 350 περίπου ευρώ
Η Google ξεπουλάει Nexus 4 (4,7”, επειδκνύοντας μάλιστα την νεότερη έκδοση του Android σε αυτό το μοντέλο κατασκευής LG Electronics) στα 299 δολάρια
Η ψαλίδα ανοίγει
Αυτό που θα έπρεπε να προβληματίσει το Κουπερτίνο, συμπληρώνει ο αναλυτής της Strategy Analytics μιλώντας στο Reutera, είναι πως μόνο το 2013 ο νοτιοκορεάτης αντίπαλός θα έχει αποκτήσει απόσταση 35 ποσοστιαίων μονάδων στην αγορά (290 εκατομμύρια smartphone το 2013 από 215 εκατομμύρια μονάδες το 2012).
Για την Apple, οι πωλήσεις εκτιμάται ότι θα αυξηθούν (μόνο) κατά 189 εκατομμύρια -αυξημένες κατά 33 τοις εκατό από το 2012, 2 μονάδες λιγότερο από την αύξηση που θα δει η Samsung.
Έτσι, η Strategy Analytics οδηγείται στο συμπέρασμα ότι το μερίδιο της Apple θα είναι 21%, όταν η Samsung θα έχει φτάσει στο 33%.
Ο ίδιος αναλυτής τον Νοέμβριο του 2012 διαπίστωνε πως το Samsung Galaxy S III ξεπέρασε το iPhone 4S για πρώτη φορά το τρίτο τρίμηνο του 2012.
Τον Αύγουστο ο Neil Shah εκτιμούσε πως τα έσοδα της Samsung από τις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων ξεπέρασαν όλους τους άλλους κατασκευαστές το δεύτερο τρίμηνο του 2012, αν και διέβλεπε πως η κυριαρχία της έναντι της Apple θα ήταν σύντομη.
Είχε προηγηθεί ανάλυση της Topeca Capital που έφερε την Apple να ανακοινώνει iPhone 5S τον Απρίλιο του 2013 και μάλιστα με διαφορετικές διαγωνίους οθόνης και χρώματα. Αυτό δεν σημαίνει, λέει τώρα ο Mawston ότι η Apple δεν θα εξαναγκαστεί να διαθέσει ένα φτηνότερο iPhone mini αργότερα -το 2014 εκτιμά η Strategy Analytics.
Πάντως, οι φήμες περί iPhone mini κυκλοφορούν καιρό και τα τελευταία δύο χρόνια έχουν ενταθεί -από την εποχή του iPhone 4.

greekpcblog.
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .