>

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

Αντιπαράθεση για την KAVALA OIL στη Βουλή

Για την προσεχή Τρίτη μετατέθηκε η ψήφιση της τροποποιητικής σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των αναδόχων εταιρειών KAVALA OIL και Ενεργειακής Αιγαίου, καθώς ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες κατέθεσαν κοινή αίτηση διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας.


Στη συζήτηση που προηγήθηκε, τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάλεσαν την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο για την κύρωση της σύμβασης, ιδιαίτερα μετά τις εξελίξεις που έχουν ανακύψει στις σχέσεις της KAVALA OIL και της Ενεργειακής Αιγαίου, καθώς η Ενεργειακή Αιγαίου που συμμετέχει με ποσοστό 67% στην εταιρεία, έχει υποβάλει ασφαλιστικά μέτρα. Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ευάγγελος Λιβιεράτος επέμεινε, ωστόσο, στην ανάγκη ψήφισης του νομοσχεδίου διότι «η κύρωση μιας σύμβασης δεν συναρτάται από επιστολές και όψιμες ενδοεταιρικές διενέξεις, οι οποίες, στο βαθμό που θα εκδηλωθούν, δεν αφορούν τη διαδικασία αυτή, αλλά θα πρέπει να λυθούν αλλού».

Είπε, επίσης, ότι η σύμβαση αυτή όχι μόνο δεν είναι χαριστική, αντιθέτως είναι πολύ πιο δυσμενής για τον ανάδοχο και επωφελής για τα συμφέροντα του δημοσίου. Στη συζήτηση παρενέβη και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο, διότι η KAVALA OIL δηλώνει πλέον ότι ουδεμία σχέση έχει με την Ενεργειακή, η οποία επιχειρεί να την οδηγήσει σε χρεοκοπία, για να γίνει εκείνη η μοναδική ανάδοχος των κοιτασμάτων, που σήμερα είναι τα μοναδικά για τα οποία υπάρχει άδεια εκμετάλλευσης. Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε παράνομη την όλη διαδικασία και κατήγγειλε εκχώρηση του εθνικού πλούτου. Ο ΣΥΡΙΖΑ, δια των κ.κ. Νίκου Βούτση και Απόστολου Αλεξόπουλου, επισήμανε ότι δεν υφίσταται στην ουσία συμφωνητικό ανάμεσα στις δύο εταιρείες, ότι οι σχέσεις τους έχουν κλονισθεί, ενώ διατύπωσε σοβαρά ερωτήματα για το ενδεχόμενο να κρύβονται πίσω από την υπόθεση παιχνίδια χρηματιστηριακών σκοπιμοτήτων.

Επισήμανε, επίσης, ότι δεν διασφαλίζονται τα συμφέροντα του δημοσίου. Αλλά και το ΚΚΕ, με τον Γιώργο Λαμπρούλη, δήλωσε ότι καταψηφίζει το νομοσχέδιο, διότι εισάγει μια ακόμη λεόντειο σύμβαση για την προσφορά πλουτοπαραγωγικών πηγών σε πολυεθνική. Φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς κατήγγειλε ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος από τη Χρυσή Αυγή, επισημαίνοντας ότι το κόμμα του έχει ως πάγια θέση την ανάγκη να μένει ως περιουσία του ελληνικού λαού ό,τι παράγεται και υπάρχει στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς επικαλέστηκε μαρτυρίες των εργαζομένων της KAVALA OIL, σύμφωνα με τις οποίες, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι το πρόσωπο που τρέχει το θέμα» και παρατήρησε ότι ο κ. Μητσοτάκης παρίστατο στη συζήτηση στην Ολομέλεια, συνομιλώντας κατ΄ιδίαν με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων, πλην της Χρυσής Αυγής. «Είμαι βουλευτής από το 2004, με έντονη παρουσία στη Βουλή και διατηρώ το δικαίωμα να συμμετέχω στις συνεδριάσεις και να μην έχω καμία απολύτως επαφή με τη δική σας Κοινοβουλευτική Ομάδα» απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.


Πηγή: zougla.gr


thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .