>

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

ΙΤΑΛΙΑ: O κεντροδεξιός συνασπισμός του Σίλβιο Μπερλουσκόνι προηγείται

Ανατρέπονται τα αποτελέσματα των exit polls στην Ιταλία, καθώς μετά τα προγνωστικά από την πρώτη καταμέτρηση των ψήφων για τις βουλευτικές εκλογές δείχνουν πως ο κεντροδεξιός συνασπισμός του Σίλβιο Μπερλουσκόνι προηγείται με βραχεία κεφαλή όσον αφορά στην Γερουσία, αποτέλεσμα το οποίο ενδέχεται να οδηγήσει τη χώρα σε πολιτική κρίση και ενδεχομένως σε ακυβερνησία. 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Το 55,71% των ψηφοφόρων προσήλθε στις κάλπεςΤα προγνωστικά από τα τηλεοπτικά κανάλια Rai, Sky Mediaset και LA 7 είναι ακριβώς αντίθετα από αυτά που είχαν προβλεφθεί νωρίτερα από τα τηλεφωνικά γκάλοπ, τα οποία έδειξαν πως η κεντροαριστερά του Πιέρ Λουίτζι Μπερσάνι είχε ένα σαφές προβάδισμα. 

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα που παρουσίασε η ιστοσελίδα La Repubblica, ο Πιέρ Λουίτζι Μπερσάνι συγκεντρώνει ποσοστό 32,4% και ακολουθεί με 29,7% ο «Καβαλιέρε». Τρίτος ο Μπέπε Γκρίλο, με ποσοστό 24% και τέταρτος ο μεγάλος χαμένος – όπως φαίνεται – των εκλογών, Μάριο Μόντι, με 9,1%. Παρ’ όλα αυτά, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και η συμμαχία του συγκεντρώνουν περισσότερες έδρες από την κεντροαριστερά στην Γερουσία, γεγονός που καθιστά τον «Μίστερ Τιβί» ισχυρότερο όσον αφορά στα νομοθετήματα και τις σημαντικές αποφάσεις που θα πρέπει να παρθούν σε μια περίοδο κρίσης στην γείτονα χώρα. 

 Σε ό,τι αφορά τη βουλή, η κεντροαριστερά φέρεται να προηγείται ελαφρά, με 29,1%, η κεντροδεξιά ακολουθεί με το 28,6%, το κίνημα του Γκρίλο συγκεντρώνει το 26,3% κι η κεντρώα συμμαχία του Μάριο Μόντι το 10,8%.

Η αλλαγή στα προγνωστικά μάλιστα είχαν άμεσο αντίκτυπο και στα χρηματιστήρια. Συγκεκριμένα, το Χρηματιστήριο του Μιλάνου χάνει τα σημαντικά κέρδη που κατέγραφε μετά την ανακοίνωση των νεότερων αποτελεσμάτων από τις ιταλικές εκλογές, που φέρουν τη δεξιά παράταξη του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι να προηγείται στην κούρσα για τη Γερουσία.

Τα Instant Poll, βάσει τηλεφωνικών συνεντεύξεων, παρουσίαζαν αντιθέτως ουσιαστικό προβάδισμα της κεντροαριστεράς - τουλάχιστον τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία αυτά, που όμως μένει να επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν αργότερα, όταν προχωρήσει η καταμέτρηση, εκπρόσωποι της κεντροδεξιάς όπως ο Γκαετάνο Κουαλιαριελό και της κεντροαριστερός Ενρίκο Λέτα αναφέρθηκαν στο ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης ευρέος συνασπισμού (κεντροαριστερά, συντηρητικοί, δυνάμεις προσκείμενες στον Μόντι) για να αποφευχθεί νέα προσφυγή στις κάλπες.

Βάσει των στατιστικών προβολών, την κρίσιμη περιφέρεια της Λομβαρδίας φέρεται προς το παρόν ότι κερδίζει στην ψηφοφορία για την γερουσία η κεντροδεξιά.

Οι πρώτες αντιδράσεις 
Στο μεταξύ, την άμεση επιστροφή στις κάλπες προτείνει το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα με βάση τις ως τώρα προβλέψεις για το αποτέλεσμα των χθεσινών και σημερινών εκλογών. «Αν η κατάσταση είναι όντως αυτή, πρέπει να εγκρίνουμε αμέσως νέο εκλογικό νόμο και να επιστρέψουμε στις κάλπες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ιταλικής κεντροαριστεράς Ενρίκο Λέτα.

Σε περίπτωση νίκης του Μπερλουσκόνι «εμείς δεν πρόκειται ποτέ να στηρίξουμε δική του κυβέρνηση», πρόσθεσε ο Λέτα.

«Το εξαιρετικό αποτέλεσμα που διαφαίνεται οφείλεται αποκλειστικά σε μοναδικό άθλο του προέδρου Μπερλουσκόνι. Ένας άθλος που θα μείνει στην ιστορία», υποστήριξε από την πλευρά του ο κεντροδεξιός πολιτικός Ενρίκο Μπόντι.

Ο Γκαετάνο Κουαλιαριέλο του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι «είναι νωρίς ακόμη για να μιλήσουμε για την διακυβέρνηση της χώρας».

Ο γνωστός σχολιαστής Πάολο Μιέλι εκτιμά ότι «θα μπορούσε να σχηματιστεί μια κυβέρνηση ευρείας συμμετοχής για να εγκριθεί νέος εκλογικός νόμος και να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας με επιστροφή στις κάλπες, το πολύ σε δυο μήνες».


 
 http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=213421&catID=11
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .