>

Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013

Συνελήφθησαν οι 5 από τους δραπέτες του ΤΣΦ Φερών.

Αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη επτά (7) αλλοδαπών, οι οποίοι απέδρασαν από τα κρατητήρια του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών.

 Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα επτά (7) αστυνομικοί και παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση. 

Εκτεταμένες έρευνες διεξάγονται από τις αστυνομικές Αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη επτά (7) αλλοδαπών, οι οποίοι σήμερα (10-3-2013), τις πρώτες πρωινές ώρες, απέδρασαν από τα κρατητήρια του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για τρεις υπηκόους Ιράκ, ηλικίας 33, 28 και 27 ετών, ένα 29χρονο υπήκοο Αιγύπτου, ένα 30χρονο υπήκοο Συρίας, ένα 24χρονο υπήκοο Αλγερίας και ένα 31χρονο υπήκοο Τουρκίας.

Οι επτά κρατούμενοι (έξι κρατούνταν για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών και ένας για ναρκωτικά), αφού αφαίρεσαν κάγκελα παραθύρου, εξήλθαν στον προαύλιο χώρο του κτιρίου, υπερπήδησαν την περίφραξη και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης διενεργείται προανάκριση και σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος των επτά αλλοδαπών, οι οποίοι κατηγορούνται για την απόδραση καθώς και πέντε αστυνομικών (ενός δεσμοφύλακα και τεσσάρων σκοπών κρατητηρίων), για το αδίκημα της ελευθέρωσης κρατουμένων από αμέλεια.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα επτά (7) αστυνομικοί (οι προαναφερόμενοι τέσσερις σκοποί και ο δεσμοφύλακας και επιπλέον ένας Αστυνόμος Β, υπεύθυνος κρατητηρίων και ο Αξιωματικός Υπηρεσίας) και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.).
 
Εκ της αστυνομικής διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης

 Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί οι πέντε από τους εφτά αποδράσαντες. Αρχικά εντοπίστηκαν οι τρεις επί τουρκικού εδάφους και συνελήφθησαν από τις αρχές εκεί ενώ αναμένεται να εκδοθούν στην Ελλάδα.  Στη συνέχεια βρέθηκαν άλλοι δύο σε ελληνικό έδαφος κοντά στον Πόρο. Παράλληλα οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και των άλλων δύο βαρυποινιτών. 


  Για την απόδραση των εφτά κρατουμένων αποδόθηκαν ευθύνες στους αστυνομικούς που είχαν υπηρεσία με αποτέλεσμα να τεθούν σε διαθεσιμότητα εφτά ένστολοι με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο δεσμοφύλακας, οι φρουροί κρατηρίων, ο αξιωματικός υπηρεσίας αλλά και ένας Αστυνόμος Β', ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Να σημειωθεί ότι οι πέντε από τους αστυνομικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα είναιαποσπασμένοι από το νομό Ιωαννίνων προκειμένου να συνδράμουν στην επιχείρηση "Ξένιος Ζευς".


e-evros
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .